Желатин, въглен и мляко за премахване на черни точки

Предлагаме ви една уникална и много ефикасна рецепта за премахване на черни точки, която включва активен въглен, желатин и малко прясно мляко.

Има много маски за лице за премахване на черни точки, но ние ви препоръчваме използването точно на тази, защото ефекта наистина е уникален. Нанесена на лицето, тя започва веднага да действа положително на кожата, а след 15 минути престой следите от черните точки вече ги няма. Всички места около носа, на брадичката и челото, където се „натрупват“ най-много черни точки ще бъдат перфектно почистени и кожата ви ще придобие блясъка и мекотата, които винаги сте желали.

“Фигурин

Ето и какви количества да използвате от изброените продукти, за да си направите най-ефикасната маска за лице за премахването на черни точки: трябват ви чаена лъжичка прясно мляко, половин чаена лъжичка желатин и половин таблетка активен въглен. В случай, че кожата ви е мазна спокойно можете да замените прясното мляко с вода.

Приготвянето става, като натрошите активния въглен на прах и после към него добавяте нужното количество желатин. Накрая се слага прясното мляко (водата) и сместа се бърка внимателно. Маската можете да сложите в микровълнова фурма само за 15 секунди, за да се „разтопят“ съставките. Водната баня също е решение, за втечняване на маската.

Изчакайте маската с активен въглен, желатин и мляко да изстине малко. След това вземете една четка от козметиката ви и нанесете на местата, където са се „настанили“ черните точки.

Престоя на маската за премахване на черни точки не бива да бъде по малко от 15 минути, защото толкова са нужни тя да изсъхне напълно. Следващата стъпка е просто да „отлепите“ маската от лицето си.

maska

Завършете процедурата, като намажете лицето си с ежедневния ви крем. Резултата е видим още след първото прилагане на процедурата.

За още по добро действие на маската за премахване на черни точки ви препоръчваме преди прилагането и да си направите парна баня на лицето. Така порите ще се отворят и ефекта от уникалната маска ще е ослепителен.

Без акне и черни точки по лицето само с маска от яйце

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *