Повишете жизнените сили на организма си с тази билка!

Вижте и лечебна рецепта за атеросклероза с арония

Аронията (Aronia melanocarpa Elliot) е храст висок 2 – 2.5 м с лъскави тъмнозелени листа, които през есента стават оранжевочервени. Може да се  отглежда  арония като се използва за живи огради и крайпътни насаждения, за озеленяване на промишлени предприятия, тъй като е много устойчива на замърсена атмосфера.

Повишете жизнените сили на организма си с арония

Родината на аронията е Северна Америка, откъдето по-късно се пренася в Европа. Аронията не е взискателна към температурата и издържа зимни студове до минус 30 градуса.

Плодът на аронията се характеризира с разнообразен химичен състав и голямо богатство на витамини и минерални вещества, което нарежда този растителен вид в списъка на особено ценните лекарствени растения. Плодът съдържа захари – преобладават фруктозата и глюкозата, което го прави подходящ за ици.

Сокът от арония е с добри вкусови и лечебни качества. Има високо съдържание на витамин Р – до 3000 мг%, и това е единственият плод у нас с такова съдържание на витамин Р. Сокът й е много лечебен, помага на обмяната  на веществата, кръвообразуването и тонуса, стимулира щитовидната жлеза, активизира пропускливостта и еластичността на кръвоносните съдове. Което ако се приема с витамин С и при наличието на калций, витамин Р в аронията укрепва съединителната тъкан и пази от капилярни кръвоизливи – особенно в мозъка и сърцето! Унищожава свободните вредни радикали, които увреждат клетъчната мембрана и променят нормалният състав на клетките. Успешно може да се ползва в комплекса от мерки за борба с раковите образувания. Притежава тонизиращ ефект. Повишава жизнените сили на организма, подпомага преодоляването на нервните разтройства и преумора, стимулира регенерирането на мускулната и костна тъкан, кръвообразуването и обмяната на веществата.

Лечебна рецепта при атеросклероза:

Начин на приготвяне – 100 г плодове от арония се заливат с 500 мл вряла вода. Пие се по 3 пъти на ден по ? ч.ч. преди ядене.

Из „Билковите рецепти” на д-р Стоян Бахчеванов, ученик на Лечителя Петър Димков

Повишете жизнените сили на организма си с тази билка!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *