Погрижете се за жлъчния мехур с тези билки!

Тази билкова рецепта поддържа оптимална ефикасност за работата му

Жлъчният мехур е спомагателен орган на храносмилателната система и представлява резервоар за съхранение и натрупване на жлъчен сок между отделните хранения. Той има крушовидна форма и е разположен под долната предна повърхност на черния дроб вдясно.

Погрижете се за жлъчния мехур с тези билки!

Жлъчните соли намаляват повърхностното напрежение на мастите, емулгират ги фино и по този начин улесняват действието на ензимите, отговорни за разграждането на мастите – липаза. Жлъчните киселини активират липазата

Жлъчката допринася и за неутрализирането на киселия стомашен сок, постъпил в дванадесетопръстното черво и усилва моториката на червата. Но за да продължава да функционира добре той се нуждае от „поддръжка” и профилактика.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Билка.инфо ви предлага следната доказала своята ефективност билкова рецепта, с чиято помощ ще поддържате оптимална ефикасност за работата на жлъчния мехур.

Начин на приготвяне и употреба – вземат се по 1 супена лъжица цвят от безсмъртник, листа от богородичена лъжичка, мента и плодове от кориандър. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 200 мл вряла вода, след което се вари в продължение на 10-ина минути на водна баня. Накрая сместа се запарва за около 2 часа и се прецежда. Извлекът се пие по1/4 чаена чаша 3 пъти дневно половин час преди хранене в продължение на месец. Прави се почивка от 1 месец, след което профилактиката продължава.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *