Закалете малчуганите си с билкови бани!

Вижте предложенията ни и за кожни болести и нервни заболявания…

Билкова баня с орехови листа:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Начин на приготвяне – 300 – 500 г листа от орех се варят около 10 – 20 минути в голям съд. Готовата отвара се добавя към вече готовата вана, като температурата трябва да е  до 35 C. Продължителността на банятя не трябва да е повече от 20 минути. Така приготвената билкова баня се препоръчва за закаляване на малки деца и при рахит.

Закалете малчуганите си с билкови бани!

Билкова баня с дъбови кори:

Начин на приготвяне – един килограм дъбови кори се измиват старателно с четка, след което се слагат да се варят в 6 л вода, докато водата не изври наполовина. Получената отвара се излива във ваната за къпане, като температурата отново е около 35 C, а продължителността на билковата баня не трябва да надхвърля 15 минути. Прави се баня на крайниците или на цялото тяло. Спомага и се препоръчва при кожни болести (пемфигус).

Билкова баня с хвойна:

Начин на приготвяне – 150 г леко счукани плодове от хвойна се връзват в платнена торбичка, която се остава да кисне в топла вода за около 45 минути. Продължителността на билковата баня не трябва да е повече от 15 минути. Препоръчва се за лечение на сърдечно-съдови и нервни заболявания. Бяня се прави на цялото тяло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *