ЗАПЕКЪТ изчезва при тази билкова комбинация!

Проблемите започват, когато храната е с твърде високо съдържание на рафинирана захар

Жлъчката допринася за неутрализирането на киселия стомашен сок, постъпил в дванадесетопръстното черво, и усилва моториката на червата. Тя придава цвета на фекалните маси.

Демир бозан билки за бъбреци

Запекът изчезва с тази билкова комбинация

Жлъчен сок или жлъчка се отделя при наличието на мазнини в храносмилателната ни система и се освобождава в тънките черва.

Проблемите започват, когато храната е с твърде високо съдържание на рафинирана захар, скорбяла и мазнини и много ниско съдържание на протеини. Когато твърде малко жлъчка се образува в черния дроб и също, когато жлъчния мехур е прекалено „мързелив“ (поради хранителни недостатъци) за изпразване на съдържанието му, мазнините не могат лесно да се абсорбират. Мазнините, когато не се абсорбират, се свързват с калция и желязото от храната, като по този начин затрудняват приемането на тези минерали в кръвта и формират твърди фекални частици, които причиняват запек.

Начин на употреба и приготвяне – смесват се по 15 г от стръкове от змийско мляко, стръкове от синя жлъчка, стръкове от глухарче, стръкове от бял равнец, стръкове от камшик, цветове от жълт смил, листа от мента, листа от градински чай, кори от зърнастец, плодове от синя хвойна. В 300 милилитра кипяща вода се поставят 3 чаени лъжички смес, вари се 10 – 15 минути, прецежда се след изстиване и се изпива на 3 пъти (подсладена по желание) през деня преди или след ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *