Билката, която без вреда лекува запека

Ако искате да се отървете от подутия корем и тежестта в коремната област, псилиумът е билката, която ще ви свърши работа

Запекът е едно от най-неприятните и трудно излечими състояния на организма. Той причинява много повече вреди, отколкото можем да предположим. Колкото и нови лекарства да излизат на пазара, едно от най-сигурните средства със запека са билките, които могат деликатно, но сигурно да подобрят работата на перисталтиката.

Билката, която без вреда лекува запека

Билката, която без вреда лекува запека

Най-добри познания в това отношение са имали древните индийци, които са доказали ефективността и безвредността на псилиумът. Билката има широко приложение и на Стария континент, както и в Северна и Южна Америка. То е синоним на ‘’неразтворими’’ и ‘’разтворими’’ фибри. Псилиумът се разпространява сравнително лесно, а семенните му снопчета се съдържат голямо количество полезни вещества.

Ако натопите билката във вода, тя ще набъбне и ще пусне полезен гел, в който се съдържат голямо количество водноразтворими влакна, от които са изградени стените на растителните клетки на псилиума.

Днес употребата на фибри е доказана от диетологията и препоръчвана от лекарите. Те помагат за правилното усвояване на храната и стомашно-чревна детоксикация

На лице са проучвания за прием на фибри от псилиум за големи периоди от време, като не са отчетени никакви вреди. Единственото нещо, което трябва да се знае при приема на билката е, че е необходимо да се пие много вода паралелно с употребата на растението.

Връхчетата на растението се берат, изсушават се, може да се прави настойка или чай, а може и да се накисне във вода. Приема се на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билката, която без вреда лекува запека

  1. ТАЗИ БИЛКА-ПСИЛИУМ НЕ Е ЛИ КАКТО ГО НАРИЧАМЕ ЖАЛОВНИК,ЖИВОВЛЕК И Т.Н?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *