ИЗПИТАНО! Билкова рецепта помага при ЗАПЕК!

Запекът е едно от страданията, което „не знае пол и възраст”

Запекът е едно от страданията, което „не знае пол и възраст” и засяга доста хора ежегодно. Всеки един от нас го е изпитвал в някаква степен и много добре знаем, че освен физиологичен проблем, той може да се яви и като психически.

Запекът е едно от страданията, което „не знае пол и възраст”!

Обикновено запекът може да бъде овладян бързо. Но има и случаи, когато той продължава с месеци.

Запек се появява, когато имаме слабо движение на червата и изхождането намалява по честота. Честотата на изхождане при различните хора е различна. Някои се изхождат 1-2 пъти дневно, други 1 или 2 пъти седмично. Когато не настъпи изхождане повече от 3 дни, тогава изпражненията стават дехидратирани и по-трудно преминават.

“Фигурин

Билка.инфо ви предлага тази ефикасна билкова рецепта, за да се справите с досадният запек.

Начин на употреба и приготвяне – смесват се 18г листа от сена, 18г корени от глухарче, 14 г корени от синя жлъчка, 6г корени от репей, 5г плодове резене, 8г цветове от лайка и 5г цветове от липа. В 200 милилитра кипяща вода се поставя 1 супена лъжица смес, вари се 5 минути, след изстиване течността се прецежда и се изпива вечер преди лягане.

За постигане на оптимални резултати се храненете с добре балансирано съдържание на фибри. Менюто ви трябва да включва плодове, зеленчуци, бобови растения, хляб и зърнени култури /особено трици/.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *