Заредете се скоростно с енергия за важните неща

Зимата е сезонът, който не ни зарежда особено с много енергия и тонус. Няма слънце, студено е, а и ако ежедневието си върви в едно русло, човек действително може да изпадне в депресия. За да не става това, докато си работите, можете да последвате някой от следващите съвети и да се почувствате кипящи от енергия, дори и в най-студения и мрачен ден.

Цитрусова ароматерапия за сетивата

Доказано е, че тези плодове освежават и тонизират човек. И което е по-добре, техният аромат ни кара да се чувстваме по-добре. Ето защо може да внесете повече цитрусов аромат в дома си. Сменете линията продукти, които използвате – душ гелове, шампоани, парфюми и масла за тяло, с аромат на портокал, грейпфрут или лимон. Също така може да си запалвате вечер по един час или колкото искате, ароматна свещ с аромат на цитрус, а най-лесният начин е просто да поставите на няколко места пресни, току що обелени кори от портокали и лимони, в чинийки в стаята. Техният аромат ще изпълни стаята за около ден-два, а после ще трябва да ги смените.

“Фигурин

Ментов бонбон или ментова напитка

Доказано е, че ароматът на мента стимулира “тройния нерв”. Този нерв се отразява на мозъка, карайки ни да се чувстваме енергични.

Масажирайте скалпа си

Можете да масажирате скалпа си дори и докато сресвате косата си или просто разтривайки го с пръсти. Това ще раздвижи мозъчните ви клетки и също така ще освободи голяма част от натрупаното напрежение.

Обърнете внимание на ръцете си

Масажът на ръцете е идеален метод за повишаване на тонуса.

Дишайте дълбоко

Вдишването и издишването дълбоко няколко пъти е изключително важно за разкарването на токсинити от организма, което пък ще доведе до енергизиране на тялото ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *