Затлъстяване! Може да си помигнете и с царевична коса

Царевичната коса се употребява още като кръвоспиращо средство

Царевична коса (Stigmata Maydis) е позната като кукуруз, мамул, арапка, влашка, мисирка. Царевичната коса се наричат дългите нишковидни близалца на женските цветове на царевицата, които се събират след опрашването по време на периода на млечната зрелост. Тази част от царевицата се използва за лечебни цели. Нарича се още „свила” и е широко използвана като лекарство в народната медицина.

Царевична коса помага при затлъстяване

Използва се свилата на царевицата, като запарката от нея помага при отоци, чернодробни заболявания, захарен диабет и атеросклероза.Чаят от свила се използва за успокояване, а също така има и слаби антибактериални и антифунгицидни свойства. Царевичната коса се употребява още като кръвоспиращо средство независимо от произхода на кръвотечението благодарение на съдържащият се в нея витамин К. Това е изпитано средство при заболяване на пикочните органи с образуване на камъни, при ексудативен перикардит и едеми. Запарката помага и при възпаление на бъбреците, катар на пикучния мехур, подагра и ревматизъм. Чаят може да се използва ефективно за преустановяване напикавания на деца и възрастни хора, както и при бъбречни колики. Прилага се и за намаляване нивото на холестерола в кръвта, което, ако е съпроводено и с подходяща диета, бързо и ефективно улеснява борбата с излишните килограми.

 

Лечебна рецепта при затлъстяване:

Начин на приготвяне – 2 с.л. от билката се слагат да врят за около 5 минути в 500 мл вода. Пие се по 1 водна чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Внимание! Да не се употребява при обтурационна жълтеница, тромбофлебит, повишена съсирваемост на кръвта.

Из „Билковите рецепти” на д-р Стоян Бахчеванов, ученик на лечителя Петър Димков

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *