Ето как да се излекувате от зачервени очи и замъглено зрение!

Билка.инфо се допита до китайската хилядолетна мъдрост

Най-лесно уязвимият човешки орган е окото и като такова то се нуждае от специална грижа, за да може да ни служи добре за повече време.

Най-лесно уязвимият човешки орган е окото !

С напредване на възрастта можем да развием катаракта (помътняване на лещата) или дегенерация на макулата (изтъняване в центъра на вътрешната обвивка на окото, или ретината, което може да доведе до загуба на централното зрение). И двете състояния могат да бъдат причинени от наследствени фактори, високо кръвно налягане, тютюнопушене, богата на мазнини диета или увреждане вследствие на слънчевата светлина.

“Фигурин

Билка.инфо се допита до китайската хилядолетна мъдрост според, която едно от най-прилаганите билкови средства против замъглено зрение са плодчетата от лициум или мерджан.

Начин на приготвяне – 10-20 г плодове от лициум се оставят да киснат десетина минути в 500 мл вода, след което или може да ги изпиете  или просто яжте по една шепа два пъти на ден.

За премахване на зачервяването на очите си направете чай от цветове на хризантема.

Начин на приготвяне – 1-2 ч.л. цветове се накисват в 500мл вряла вода в продължение на 5 минути. След като изстине поставете цветовете върху очите си, а течността може да изпиете.

За острота на зрението комбинирайте тези две средства в един чай – равни части плодчета от мерджан и цветове от хризантема (по около 2 ч.л. от всяко на 500 мл вода). Оставете да заври, киснете към 15 минути и след това изпийте.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето как да се излекувате от зачервени очи и замъглено зрение!

    • Потърсете ги в билковите аптеки, там трябва да са налични

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *