Защитете носната лигавица на детето с натурални средства

Ако имунната система на човек е слаба, то той може да се разболее от грип, още на втория ден след като е бил в контакт с болен човек. Той става преносител на заразата, още преди да се е почувствал зле и продължава да е преносител, докато температурата му не спадне. Ето защо болестта се разпространява толкова бързо. Ако детето се е разболяло от омразния грип, то преди всичко трябва да му осигурите спокойствие, да му давате течности и като цяло да го оставяте да почива.

“Фигурин

Ето някои от най-популярните народни рецепти, когато детето ви е повалено от грип или настинка.

Всички знаем за вълшебната пилешка супа. Наистина тя действа благотворно на организма, когато е болен. Много добре ще се почувства детето и ако изпие чаша топло мляко с мед или пък телешка супа. Напитките и плодовете, богати на витамин С (чай от шипки или цитруси), подобряват защитните функции на организма. При простуда всекидневно трябва да се приемат от 0,25 до 0,5 г витамин С. Като цяло течностите трябва да са много, особено, ако детето има температура, така ще може да нормализира телесната си температура, и да пребори инфекцията.

При хрема
Пригответе си смес от гореща (40 градуса) вода и сол (2г на 200мл вода) и направете промивки на ноздрите. Може да си направите тампони от памук напоени със солената вода и държите 4-6 минути. Много е полезно при хрема да загреете тила с топли кърпи. Ако хремата е силна , давайте на 3 часа по 1 супена лъжица сок от лук смесен с мед.

За да защитите нослето
За да се оздрави лигавицата на носа, може да сложите капки от затоплен лимонов сок. Съдържащия се витамин С повишава и защитните сили на имунната система. Може малко да щипе, затова не натискайте детето непременно да му напълнте носа с това.

С лайка срещу вирусите
1 супена лъжица цвят от лайка, 250 мл. вода. Попарете лайката, оставете да престои 15 мин. и прецедете. Давайте от горещата запарка по чаша или две на ден, за да пребори детето ви вируса.

Прави се чай от лайка и се добавят малко сода за хляб (половин щипка). От тази течност се дава на детето да пие или му се капват в нослето за облекчение на хремата няколко пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *