Защо детето го боли глава? Природни методи за справяне с проблема

Има доста случаи, в които децата внезапно доскоро играли си съвзем безгрижно, слагат ръка на челото и заявяват, че ги боли глава. Тъй като малките палавници едва ли могат да се преуморят като нас големите, за да ги боли глава, трябва да се има предвид, че главоболието при децата е признак за болестно състояние и ако продължи повече от 2-3 ни, трябва да се потърси специалист. В много случай главоболието се дължи на заболявания на стомаха и червата. Една от честите причина е запекът. Главоболието е често при заразни болести, като грип, скарлатина, заушка, пневмония. Повечето хронични заболявания също протичат с главоболие.

Демир бозан билки за бъбреци

Как да се предпазим?
Закаляването на организма на детето е основният начин да го предпазите от болки в главата. Народната медицина предлага общо засилване на организма.

Рецепта №1
Сутрин, обед и вечер 10 мин преди ядене детето да изпива по 1 чаша запарка от 100 гр. босилек и страшниче и 50 гр. от цвят от глог, лавандула, маточина, мента, риган и хмел. Две супени лъжици от тази смес се запарва вечер в 500 мл. вряща вода и се захлупват. Киснат цяла нощ. Сутринта запарката се прецежда и се пие подсладена с мед и лимонов сок на вкус.

Рецепта №2
Сутрин. Изтриване на гръбнака на детето с памуче, напоено с камфоров спирт, последвано от фрикция с хладка вода на подмишниците и коремчето му, сухо изтриване, обличане и сух масаж на шията с помощта на двата палеца с леко натискане – 15 пъти под ушите до под брадичката и 15 пъти в обратна посока. Ако детето получи главоболие през деня да му се сложи „шапка” от сурови картофи, настъргани на ренде, поляти с 50 гр. оцет или прясно мляко. Картофите киснат 20 мин. и се изстискват. Върху шапката се поставя вестник и вълнена шапка и се държат докато премине болката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *