За болки в краката помагат

Болките в краката може да са причинени от много неща – артрит, изкълчване, чупене на кост и сега реагиране при всяка промяна на времето и много други. Ако болките ви са с хроничен характер, преди да посегнете към природните лекове е добре да си направите изследвания, за да разберете какви са точно причините. В някои случаи билките може и да не помогнат, ето защо е нужна консултация с лекар. Ето и рецептите, които ще облекчат състоянието ви:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

1. 1 л биволско мляко се сварява и се оставя да изстине. Изцежда се в него един лимон. Млякото се пресича. Прецежда се. Суроватката се изхвърля. Остава гъстата смес, изварата, някъде около 100-150 грама. Намазват се краката с тази смес и стоят 1-2 часа. Това количество стига за 2 дни.

2. Ходилата се мажат със смес от тютюн и мед по равни части.

3. Взема се кората от типов хляб, залива се с газ и отгоре се наръсва ситно счукана морска сол. Връзва се на петите. Прави се няколко пъти.

4. Вари се китка пъстра детелина в 1 л вода. Прецежда се и се добавя още толкова газ. Правят се бани на краката 3-4 вечери.

5. Ако не минават болките в петите на краката при напарване вечер с топла вода, да се приложи следното: взема се обикновена хума, която е стояла най-малко няколко дни на открито, свободно облъчвана както от слънцето, така и от луната. По този начин тя е увеличила лечебните си свойства. Залива се с вода с температурата на тялото и се размесва в дървен или стъклен, но не и метален съд. Приготвената лапа се слага вечер върху болното място и се превързва с плат или бинт. Престоява 3 и половина часа. Прави се 1 седмица. Хумата се употребява еднократно, след което се подменя.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *