За всяка зодия и билка – или коя на кой звезден знак отговаря

Всеки човек се ражда с определени характерни качества, с темперамент и заложби, които в последствие може или да се доразвият, или да се подтиснат. И макар и зодията, под която се раждаме да не е отговорна за всичките ни неволи и успехи, то все пак има неща, които зависят от нея. Както и на какви билки да заложим, ако искаме да сме в тонус и здрави. Билка.инфо предлагаме един лек, неделен материал, с мистичен привкус, който се надяваме да се хареса на всички. И да даде отговори на това защо харесвате дадена билка или подправка толкова много.

“Фигурин

Овен
Овенът като първота зодия от Зодиака и енергичен представител, чувства нужда винаги да поддържа тонуса си висок, което е в основата на неговата енергичност. Когато му липсва енергия или се нуждае от повишаване на градуса, най-добре е да заложи на Карамфила. Той повишава леко телесната му температура и катализира метаболизма му.

Телец
Телецът често страда от заболявания, свързани със зоната на гърлото. От там най-често тръгват и всичките му болежки. Чай или гаргара от лайка биха могли да намалят рисковете от болести до минимум.

Близнаци
Нервите са слабата зона за Близнака и ако търси спокойствие лесно може да си го осигури с чай от бял равнец. Няма опасност, ако присъства в ежедневното му меню.

Рак
Върбинакът е универсалният лек срещу уроки. Чувствителните Раци по-често си мислят, че са обект на нечии нечисти помисли и затова върбинката им помага да преодолеят негативните си усещания.

Лъв
Лъвовете се нуждаят перманентно от вниманието на другите за да преживяват значимостта си. Глухарчето им позволява да разтоварват напрежението и да мислят по-малко за себе си.

Дева
Хроничните коремни неразположения на Девите лесно се преодоляват с липов чай. Още по-добре, ако го комбинират с мед.

Везни
Любовните терзания на Везните са в основата на активността им. Стремежът им да търсят хармония се улеснява от мащерката, която им позволява да засилят рационалните си оценки.

Скорпион
Внимавайте, Скорпиони, татула е отровен. Струва си обаче в минимални дози, съобразени с хомеопат, да лекувате скритата си агресия и по-този начин да си осигурявате необходимото смирение.

Стрелец
Мечото грозде подпомага Стрелците да отстраняват ненужните вещества от организма си, при това бързо. Огромната енергия, която те израсходват, се осигурява по-лесно от храните с добавка от тази билка.

Козирог
Калцият често е дефицит при Козирозите и затова е най-добре да си го осигуряват от сусама. Костите са уязвимата им страна и затова е добре да прекарват повече на слънце.

Водолей
Алкалоидите на ибиса подпомагат на Водолеите да се пренастройват бързо при честата смяна на настроенията им. Уязвимата им зона е щитовидната жлеза и ибиса регулира успешно хормоните.

Риби
Склоността на Рибите да бягат от действителността и да се поддават на фантазиите понякога се нуждае от ограничаване и успокоение, което се постига с валериана или кафяви водорасли.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “За всяка зодия и билка – или коя на кой звезден знак отговаря

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *