За мазоли – лесни бабини рецепти

Мазолите са от гадините, които се появяват внезапно и може да ни причинят много неудобни и болезнени моменти. Как можем да се отървем от тях? Вижте следните рецепти за премахване на мазаол.

1. Три-четири вечери поред краката се киснат в гореща вода, след което върху мазолите се слага парче лимон и се завързва с парче плат или бинт да не се измества. Вместо лимон може да се използва кромид лук. Когато мазолът омекне се отстранява.

Демир бозан билки за бъбреци

2. Късче хляб се потапя в оцет, слага се върху парче памучен плат, натопено във восък. Мазолът се превързва. Прави се няколко пъти.

3. Накисват се лукови люспи в оцет в продължение на 2 седмици. Върху мазола се нанася слой с дебелина 1.5 мм. от люспите и се превързва за през нощта. Повтаря се няколко пъти.

4. Отрязва се търколце от лимон и се поръсва със захар. Поставя се върху мазола – в разстояние на 48 часа се налага 4 до 6 пъти.

5. Преди сън краката се напарват с гореща вода, изтриват се до сухо и към мазола се превързва коричка от лимон откъм меката част /най-добре е да се среже връхчето на лимона/.

6. От 10 процентна салицилова, 10-процентна млечна киселина и вазелин се приготвя мехлем. Прави се гореща баня на краката в продължение на 30 минути, след което се намазват мазолите. Това се повтаря няколко пъти. Те побеляват, размекват се и могат внимателно да бъдат отстранени. Изрязват се с чисто и обгорено на пламък бръснарско ножче.

7. Счуква се арпаджик и се смесва с винен оцет. Мазолът се налага вечер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *