За сърбежа по кожата има лек – билка!

Билка помага да се справим с така неприятния сърбеж!

Редица кожни заболявания са свързани с появата на сърбеж. В някои случаи той не е чак толкова нетърпим, но в зависимост от болестта и от нейното развитие, дразненето и сърбежът могат да станат толкова силни, че човек да не може да мисли за нищо друго. Оттам произтичат и други неразположения като появата на рани и драскотини от непрестанното почесване и други.

Когато сърбежът е непоносим!

Тук на помощ идва обаче народната медицина и едно растение, за приложението на което в тази посока едва ли сте се замисляли. Става дума за овеса – за онова растение, което познаваме най-вече като храна и то в повечето пъти – храна за животни.

Като билка овесът има редица ползи за човешкото здраве. Освен че лекува кожни заболявания, които предизвикват сърбеж и други неразположения, овесът се препоръчва и за бързото възстановяване на пациенти, преминали през тежки заболявания.

“Фигурин

Възпаления на стомашно-чревната лигавица, състояния с повръщане и диария също се повлияват благосклонно от овеса, като едновременно с това, той помага за подобряване на перисталтиката на червата при запек. Положителна страна на растението тук е, че фибрите, които се съдържат в него, не са груби, а са лесно разтворими.

Странични ефекти, свързани с приема на овес, не се отчитат.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *