Звезди, лекуващи се с билки и алтернативна медицина

Освен разширяващите своето влияние билколечение и хомеопатия, има повече от хиляда различни видове и начини на природни и алтернативни лечения, от които се възползват и известните личности.

Акупунктура
Американската певица Марая Кери се е възползвала от лечебното действие на акупунктурата с цел да забременее. Кери се е подлагала веднъж дневно на манипулацията. В резултат през 2011 г. певицата се сдоби с момиченце и момче, близнаци.

Техниката Александър
Това е техника, която подпомага съзнателността на движенията или способността да управляваме тялото си по най-полезния начин. Редица актьори и музиканти, сред които сър Пол Макартни, Стинг, Хийт Леджъ

р и Робин Уилямс са се възползвали от техниката Александър с цел да подобрят актьорските си и музикални умения. Тази техника превъзпитава ума и тялото, подобрява движенията, баланса и координация. По този начин изкуството, което те сътворяват се случва без много усилия.

Ароматерапия
Всички сме чували за ароматерапията. В нея основно се използват чисто етирични масла, които се извличат най-често от растения и с които се правят масажи, за да проникнат в кожата и да донесат търсеният резултат. Може също така да се вдишват или пък да се добавят няколко капки във ваната. Приятният аромат намалява стреса, засилва положителните емоции. От ароматерапията се възползва известната актриса Шарън Стоун. Тя съчетава етерични масла и соли от Мъртво море, които добавя във ваната с цел постигане на пълен релакс и успокоение.
Аюрведа
Аюрведа е древна индийска традиционна медицина, която съчетава прием на билки, специален режим на хранене, практикуване на йога и медитация и прилагането на специални масажни техники с цел да се подобри и укрепи цялостното здраве на организма. За да поддържа добър външен вид и здравословно състояние, от аюрведа се възползва топ-моделът Кристи Търлингтън.
Цветната терапия на д-р Бах
Английският лекар д-р Едуард Бах (1886-1936), който освен в конвенционалната медицина, има богат опит и като хомеопат, е създател на терапия с цветни есенции. Терапията му се базира на 38 есенции от цветове на растения (трепетлика, слива, червен кестен, скална роза и др.), които имат лечебната сила да се справят с всички онези състояния на несигурност, страх и изтощение. Актрисата Наоми Уотс споделя, че използва цветовете на д-р Бах за успокоение преди всяко интервю.
Звезди, лекуващи се с билки и алтернативна медицина
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *