Здрава отделителна система с три вида билки

Заболяванията на бъбреците и пикочните пътища в по-голямата си част са възпалителни и показват тенденция към продължително протичане. Често засегнатият не осъзнава за здравословния си проблем, поради „тихото“ протичане на състоянието.

“Фигурин

Възпалителните процеси и нарушената функция на бъбреците могат да доведат до усложнения. При подобни състояния процесът на извеждане на токсини от тях е възпрепятстван, което и води до натрупването им в организма. Има практика билковите продукти да се назначават десетина дни след първия прием на лекарства при остро заболяване. Билките поддържат действието на медикаментите, спомагат извеждането на токсините от организма и продуктите на възпалението, солни кристали и мъртви клетки от пикочните пътища. Билковата терапия се провежда на периоди: почивка – прием.

Част от билките, които се използват при бъбречни заболявания, са мечо грозде, хвощ, листа на червена боровинка.

1. Мечо грозде

За отвара от мечо грозде, което ще помогне срещу инфекциите на пикочните пътища, се ползват листата на растението. Те притежават антибактериално, противовъзпалително и мочегонно действие. Предозирането на билката обаче може да раздразни бъбреците и пикочните пътища, поради което се налага премерен прием. Билката трябва да ври 10-15 минути и престои още 45 на стайна температура преди да се използва. От отварата се пие три пъти дневно, час след хранене.

2. Хвощ

Настойката от хвощ също има антибактериално, противовъзпалително, мочегонно, но и общоукрепващо действие. За предпочитане е да се купува от аптека, тъй като има специфика при добиването на частта, която се използва за терапевтични цели.
Две супени лъжици от билката се кипват в чаша вода, престояват половин час, отцеждат се, след което се долива вряла вода до изходния обем. Приема се по четвърт водна чаша три пъти в ден.

3. Боровинки

Боровинките, сокът от тях и отварата от листата, съдържат вещества, които възпрепятстват размножаването и закрепването на вредните микроорганизми към лигавицата на пикочните пътища и мехур, което и възпрепятства развитието на инфекция.
Отварата се приготвя като количество от 1-2 супени лъжици се варят в чаша вода. Приема се отново три пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *