За здраве през цялата година

Сега е сезона на настинките и гриповете и наистина е нужно да си имате една лесна рецепта за здраве, която да ви пази не само сега, а целогодишно

В интернет вече има хиляди рецепти от популярната народна медицина. Много от тях са доста сполучлива. Все пак никога не е излишно да знаете още един илач, който държи болестите на далеч от вас. Освен това сместа има приятен вкус и ще допадне на почти всеки човек. Не бива да забравяме, и че всички съставки са здравословни, натурални, а пълни с химии лекарства.

Илач за здраве от народната медицина за цялота година

Илач за здраве от народната медицина за цялота година

Народна рецепта за здраве през цялата година

В рецептата ще включим 4 съставки. Всяко по отделно е позната, като :лечител” за много болести, но събрани заедно стават ненадминат илач. Една от съставките е мед. Няма какво да говорим за него, всеки знае за ползите от консумацията му и лечебните качества, които притежава. Втората съставка е лимон. Също един доста добре познат на хората лечител от минали години. Третата съставка е джинджифил. Това е един стар лек, който нашумя у нас на скоро, но ефекта от лечението с него е уникален. Продължаваме с лайма, който също носи огромни ползи за здравето на организма. Последната пета съставка на илача за здраве е тиквата. Всички я познаваме и обожаваме на вкус. Освен това тя също притежава уникална способност за лечение на различни болежки. Вече ви запознахме със съставките за домашния илач, който да ви пази целогодишно от върлуващите болести, така че е време да представим и самата рецепта.

Рецепта за домашен илач за здраве

Нека започнем с измиването на лайма и лимона. След като ги измиете ги нарежете заедно с кората на парчета. Изберете не много голям корен от джинджифил и го обелете. Пак го нарежете на парчета. Обелвате и почиствате тиквата. 200 грама от нея нарязвате на парченца. Джинджила и тиквате можете да ги настържете. Всички тези съставки слагате в блендера и пасирате. После ги сипвате в стъклен съд, буркан например и добавяте 200 грама домашен мед. Обърквате добре всичко. По желание можете да добавите към илача и малко стафиди или орехи. Като ориентировъчно количество ще получите 500 грама смес. Прибирате я в хладилника и си хапвате от нея по една лъжица всяка сутрин преди да сте закусили.

“Фигурин

Илача е подсили имунитета и ще ви пази от болестите. Сега е точния момент, в който да си приготвите, защото сезона на вирусите и настинките започна. Все пак знайте, че можете да приемате когато пожелаете, без да се притеснявате, че по някакъв начин тя ще навреди на здравето ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *