Ето как да опазите черния си дроб здрав!

Вижте тези две билкови рецепти за по-здрав черен дроб

Според специалистите черният дроб участва в над 400 жизненоважни процеса в човешкото тяло. Той формира кръвта до 7-мия месец на бременността, участва в превръщането на храната в съставки, които организмът използва за основните си нужди. Произвежда и съхранява протеините, мазнините, резервните въглехидрати, желязото и витамините.

“Фигурин

Черният дроб участва в над 400 жизненоважни процеса в човешкото тяло.

Чрез образуваната в него жлъчка участва в усвояването на мазнините в червата, някои витамини (вит. А, Д, Е, К), както и на имуносупресорите, които трансплантираните приемат.

Някои синтезирани в черния дроб протеини играят централна роля в процесите на съсирването на кръвта, както има и централна роля в обезвреждането и излъчването на отпадните продукти на обмяната на веществата и медикаментите, които в някои случаи са токсични за човека.

Това са само малка част от дейностите на черния дроб, но дори само те ни стигат, за да разберем защо трябва да го пазим. Тук ви предлагаме две домашни билкови рецепти за по-здрав черен дроб.

Начин на приготвяне и употреба:

Една ч.л. корени от глухарче се попарват с чаша и половина вода, сместа ври 5 минути и се пие като чай.

Покрийте един слой съцветия от глухарче с един слой захар, притиснете с някаква тежест и оставете за една-две седмици така. Получава се сладко от глухарче. Приемайте по една чаена лъжичка 3 – 4 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *