Зъбоболът се успокоява с билки

Бабина рецепта за моментно справяне с проблема в домашни условия

Вероятно знаете как мъчи зъбобол. А как да се справите с него? Болката ще премине, но в най-близко бъдеще ще трябва да отидете на зъболекар. Зъбоболът несъмнено е твърде неприятен и може да донесе тежки последици. Боли, когато се усмихвате или ядете и пиете, когато отваряте или затваряте уста или просто си движите главата. Понякога боли дори когато дишате, защото студеният въздух достига до чувствителния зъб. И сякаш по някакъв необясним закон това се случва винаги вечерно време ?!

 

При зъбобол може да си помогнете с билки

Болката в зъба може да бъде симптом за различни заболявания. Пулпата му или венците могат да бъдат инфектирани. Може да имате гниещ кътник, счупен зъб или лош дъх от устата. Във всички случаи е необходима намесата на специалист.

Хубаво е, че вече много стоматологични клиники и ценрове предлагат спешна помощ по всяко време на денонощието. Но ако все пак не можете да реагирате и светкавично да отидете на зъболекар, добре е да облекчите положението с домашна бабина рецепта.

Лечебна билкова рецепта при зъбобол:

Начин на приготвяне – смесват се  20 г смрадлика, 10 г нишадър, 10 г готварска сол. Така получената смес се слага да ври в 1литър вода, докато половината количество вода изври. С отварата се жабуркате няколко пъти на ден.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *