Избелете лицето с грейпфрут

Един от най-широко познатите плодове е цитрусовия грейпфрут, който има специални качества. Много хора обаче го свързват само с леко горчиво-тръпчивия вкус и аромат. Плода грейпфрут е богат на витамини. В 100 мл. сок от грейпфрут се съдържат 45гр. витамин C, освен витамин C в грейпфрута се съдържат витамин Б1, Д и витамин П. Грейпфрута съдържа различни пектини и ефирни масла.

Освен ценен плод грейпфрута е много полезен козметичен продукт. С негова помощ лесно може да избелите петната на вашето лице. Нека да ви представим няколко маски за лице с грейпфрут, които ще се справят с този нежелан козметичен проблем.

1. Първия метод за избелване на петна, който ще ви препоръчаме това е да натопите марля или памук в сок от грейпфрут. След като се поеме малко количество от сока се поставя на проблемното място (където има петно). Марлята или памука се оставят на проблемното място поне 10 минути. След това повторете процедурата, ако имате нужда да се избелят други петна. След като приключите с всички петна изплакнете лицето с топла вода.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Втората рецепта за избелване на лицето, която ще ви предложим е малко по-сложна, но не много. За да я изпълните обаче ще ви е нужно не само грейпфрут, но и мая. На три супени лъжици прясно изцеден сок от грейпфрут се добавя една супена лъжица мая. Сместа се разбърква докато се получи еднородна смес. След това приготвената маска за избелване се поставя на лицето и шията. Престоява се с нея поне 15 минути, след което се отмива с хладка вода. За по-силен избелващ ефект на тази маска може да прибавите и сок от лимон.

Може да изберете една от двете процедури за избелване на петна, но е нужно да направите няколко процедури преди да има видими резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *