Избистрете ума и тонизирайте тялото с лимоново масло

Лимоновото масло е един много добър натурален продукт, който има редица ползи за нашето здраве. Според проведени изследвания в редиците на ароматерапцията, маслото със свеж цитрусов аромат притежава свойства:  стимулиращи, успокояващи, газогонни, противовъзпалителни, детоксикиращи, антисептични, противогъбични и др. Съставките в лимоновото олио спомагат за облекчаване на състояния като стрес, умора, инфекции, треска, астма, намаляване на телесното тегло, безсъние, стомашни проблеми, кожни заболявания и проблеми с косата.

“Фигурин

Като цяло лимонът е един от най-известните плодове в цял свят, като той е известен със своето екстрависоко съдържание на витамини /особено витамин С, който пази от

настинки/, а също така е известен и с ползите му за правилното храносмилане. Освен това осигурява добър вкус и аромат на храната.  Смята се също, че инхалациите с лимоново масло помагат за увеличаване на концентрацията и бдителността. Може да се използва и като освежител за стая в офиса, за повишаване ефективността и работоспособността на служителите. Използването на лимоново масло преди лягане е начин да си осигурим добър и спокоен сън и помага на тези, които страдат от безсъние, според експерти.

Натуралното олио има високо съдържание на витамини и е полезно за повишаване имунитета на организма. Може да се използва при лечение на различни стомашни проблеми, включително лошо храносмилане, киселинност, стомашни разстройства, спазми и др. Лимоновото масло има приложение и в грижите за косата. Употребата му допринася за силна, здрава и бляскава коса. Използва се и за премахване на пърхот.

Поради антисептичните си свойства олиото е ефективно при лечение на пъпки и различни кожни проблеми. Препоръчва се и за мазна кожа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Избистрете ума и тонизирайте тялото с лимоново масло

  1. Ползвам етерично масло лимон на швейцарската фирма "Вивасан".
    Прекрасен продукт. Препоръчвам го на всеки.
    Ако имате нужда от продукта обадете се.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *