Изварена маска за зимните дни

Зимата е тежък сезон за кожата, когато тя изпръхва, придобива сивкав оттенък и като цяло никак не се чувства добре. Ето защо именно през зимата трябват да се полагат повече и качествени грижи за нея.  Разбира се, винаги стои на дневен ред дилемата как да съвместим домакинската работа, грижата за семейството и грижата за красотата.

Затова ви предлагаме една много проста рецепта, която лесно ще съчетаем с домакинската работа. Докато приготвяме неделната баница, можем лесно да се погрижим и за кожата на лицето си. Трябва само да отделим част от изварата, която сме приготвили за баницата – добре е да е прясна и мека или прясно сирене (2 лъжици). Разбъркваме в чаша с един жълтък и няколко капки кислородна вода. Сместа трябва да е немного гъста (като тесто за палачинки или заливка за баница).

Докато баницата се пече е времето да се погрижим и за себе си. Да полегнем и да нанесем маската върху лицето и шията. След 10-15 минути измивате маската с хладка вода, след което наплисквате лицето си със студена. Докато вие сте се грижили за това кожата ви да е по-гладка и по-бяла, баницата е станала по-препечена и по-зачервена и е време да я извадите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *