Бабини рецепти против изгаряне

ЛЯТО! Освен от обезводняване, пазете се и от препичане

Лятото е сезонът, който е най-пъстър, цветен и забавен от цялата година. Топлото време ни предразполага да търсим приключенията навсякъде, на море, на балкан, на риболов. Но с приятните неща, лятото идва и с жарките слънчеви лъчи. Освен от обезводняване, пазете се и от препичане. На плажа, във водата, в парка, за броени минути бялата ви кожа, която сте крили през студените месеци, става болезнено червена. Слънчевото изгаряне може да бъде освен болезнено, и опасно.

Може да предотвратите изгарянето с бабини рецепти

Едва ли има човек, който не е изпитал последствията от прекомерното излагане на слънчевите лъчи. При първа възможност всеки от нас бърза да се разсъблече, работейки в градината, отивайки на излет в планината или на почивка край морето. Нередки са и пораженията от актуалните днес соларни студиа.

Изгарянето от слънце означава, че горният слой на кожата е увреден. Това може да доведе до рак. Когато кожата има мехури и силни зачервявания, потърсете лекар. Той ще препише най-доброто лечение от изгарянето, а ако положението не е толкова страшно и просто искате да си спестите сънят на „закачалката”, позовете се на тази лечебна рецепта срещу слънчевото изгаряне, (когато то вече е налице):

Най-доброто стредство е да се намажеш със силна ракия – цялото тяло (добре е да е домашна). Буквално след минути, вътрешното горене изчезва!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *