Изключително важно! Ето коя билка цери махмурлука!

В навечерието на един от най-обилните откъм ядене и пиене празници през годината добре е да знаем едно – как най-лесно можем да елиминираме ужасяващи махмурлук, който ни преследва след всяка веселба, на която питиетата са били в повече.

“Демир

Оказва се, че една билка, която е доста разпространена у нас, притежава свойството да премахва всички негативни последици от препиването или казано накратко – да цери махмурлука!

Махмурлукът се облекчава с билка!

Става дума за билката червен кантарион, която е известна с това, че е една  от най-ефикасните билки, които имат детоксикиращ ефект по отношение на човешкия организъм.

Червеният кантарион има свойството да прочиства организма из цяло, което я прави идеална при махмурлук – тя извежда алкохола от кръвта, което драстично намалява негативните последици от препиването.

За да можете да се доверите на растението по време на серията от празници, трябва или да си я купите от аптеката или от билков магазин, или да се снабдите с нея през сезона, през който се събира.

Важно е да знаете, че да има прочистващ по отношение на тялото ефект, трябва да се използват цветовете на червения кантарион, отрязани на около 15-20 сантиметра от върха на растението.

Освен при махмурлук, билката е особено ефикасна и при лечението на анемия, тъй като подпомага прочистването и възстановяването на организма.

Достатъчно е да се приема по една супена лъжица тинктура от билката по веднъж на ден за поне три седмици, като този прием подпомага и лечението на жлъчна недостатъчност и проблеми с далака.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *