Спрете ИЗПОТЯВАНЕТО с билки

При някои хора изпотяването е прекалено обилно

През лятото с повишаване на температурата човек започва да се изпотява по-обилно. Така организмът се предпазва от прегряване. Всъщност изпотяването е физиологичен процес, чрез който се адаптираме към различни промени, настъпили вътре в организма или в заобикалящата ни среда.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Изпотяването се лекува с билки

Жлезите, които отделят пот, са пръснати по цялото тяло. Те са снабдени с богата мрежа от нерви. Контролират се по нервен и хормонален път. Всички ние се изпотяваме, особено ако прекопаем градината или направим двайсетминутен крос. Но се срещат и хора, които се изпотяват обилно по най-малък повод или дори ей така – както си лежат. При някои хора изпотяването е прекалено обилно и причина за него са не само високите температури в околната среда. Това състояние е болестно. В медицината е известно като хиперхидроза. Често за пострадалите тя се превръща в психологическа бариера при общуване.

При прекомерно изпотяване на дланите и краката опитайте следната билкова баня:

Начин на приготвяне – вземаме  200 – 400 г дъбови кори. Те се варят в продължение на 30 минути в З – 4 литра вода. След това водата се прецежда през платно. Може да се добави чиста вода, докато разтворът получи цвят на тъмна бира. Баните трябва да продължават минимум 30 минути. Задължително е след това кожата да се изсуши.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *