Как да се отървем от вода в коляното? Ориз за спадане на оток. Как се сваля алтернативно. Рецепти

Как да се отървем от вода в коляното с помощта на народни рецепти? Лечение с ориз на вода в коляното. Видове алтернативно лечение при оток и течност. Симптоми. Как да предизвикаме спадане с компрес?

Да започнем с това, което най-много интересува читателите, а после ще преминем към другите рецепти и към подробностите за причините, симптомите и лечението на вода в коляното.

Демир бозан билки за бъбреци

Ориз за вода в коляното

Едно от най-ценните средства за спадане на оток от вода в коляното е с ориз. За целта са ни необходими три буркана с вместимост от четиристотин милилитра, примерно от средна лютеница, сладко или мед. Сипваме вътре във всяко едно от бурканчетата по 2 лъжици (супени) пълни с ориз, може и с връхче отгоре на лъжицата. Заливаме ги с вода догоре. Така напълнените буркани се завиват с капачките и се оставят да постоят едно денонощие най-малкото.

После на другия ден по същото време или по-късно, изваждаме добре накиснатия ориз, измиваме го старателно, а водата спокойно може да се изхвърли. Измитите зърна отново се заливат с вода в една тенджерка и се варят, докато водата се изпари напълно. Тя първоначално трябва да покрие ориза, а после да се изпари, като се бърка. Този вече сварен ориз трябва да се изяде, без да му се добавя нито сол, нито захар, нито нищо. После поне един час не бива да ядете нищо друго.

Тази работа се повтаря, доколкото е необходимо, като в края ѝ болките трябва да ги няма вече. Но не е хубаво общо изяденият ориз да превишава пет килограма. Твърде вероятно е да не ви се наложи да изядете толкова много ориз. Но и да ви се наложи, не е трагедия. Това прави по 6 супени лъжици ориз на ден. Тази рецепта изчиства течностите от коляното, така наречената „вода в коляното“ напълно, тоест свежда ги до нормалните за неговото функциониране стойности.

Веднъж приложена, после рецептата не бива да се повтаря в следващите пет години, така че бъдете внимателни и осъзнайте причините, довели до появата на излишна вода в коляното. Ние лекуваме коляното, а причините за това ще трябва да излекувате сами. Споделете после резултата тук!

Вода в коляното е един проблем, който мъчи доста голям процент от населението, затова се заемаме със задачата да ви предложим методи за „изсмукването и“

Причините, които довеждат до събиране на вода в коляното

Причините за този здравословен проблем причиняващ огромен дискомфор и големи „бели“ при не лечение са разнообразни. До него може да доведе вече съществуващо заболяване или пък обикновената и ежедневна преумора. Сред травматичните увреждания, които спомагат за напълването на вода в коляното са счупване на кост, скъсване на минискус, травма от удар, който може да бъде причинен от падене например, тежък физически труд и други. Заболяванията, които довеждат до натрупването на вода в тази част на тялото са затлъстяването, хормоналния дисбаланс, туморите, проблеми с кръвосъсирването, кисти, подагра, инфекции, артроза, ревматоиден артрит, бурсис и други.

Рискови фактори, които спомагат за натрупването на вода в коляното

Хората в напреднала възраст или по-точно тези след 55 години са по-застрашени от болестта. Тези, които спортуват активно влизат в рисковата група за насъбиране на вода в коляното, защото риска от травма е значително во-големичък. Наднорменото тегло и затлъстяването оказват допълнително натоварване върху краката, което от своя страна спомага за проблеми с коляното.

Симптомите, които изпитват страдащите от вода в коляното

алтернативно лечение при оток на коляното

В тази статия ще опишем и основните симптоми и лечение при вода в коляното.

Болката е неизбежна при натрупването на вода в коляното. Тя става доста мъчителна, когато стоите постоянно изправени или когато изкачвате стълбите. „Дърпането“ в тази област е характерно за тази болест, в много от случаите кракът изтръпва често. Отока на коляното също е налице, като в областта се чувства парене и температура. Самата течност, с която се е напълнило коляното може да бъде синовиална и тъканна. При наличието на инфекция коляното може да бъде пълно и с гной.

Народната медицина на помощ при вода в коляното

1. Меко тесто – замесвате обичайното тесто за хляб, но нека то да бъде малко по-меко от обикновено. Намажете болното коляно с мас или олио. Преди да си легнете наложете тестото върху коляното си. После го завийте с вестник или друга хартия. Накрая направете превръзка с плат. Тази превръзка стои цяла нощ. На сутринта, когато станете я махнете и измийте третираното място с хладка вода. Прилагайте народното лечение 5 вечери.

2. Чесън – това е едно уникално лекарство от домашната аптечка, което се използва от векове. обелете 10 броя скилидки чесън и после ги счукайте на кашичка, но задължително в дървен съд. Намажете коляното с мазнина. Чесновата кашичка се увива в марля и се налага върху болезненото коляно. После завивате с вестник и плат. Стоите с нея докато започне да ви пари, най-много до 30 минутки. Прилагате до 2 пъти за ден и спирате лечението когато болката, отока изчезнат.

3. Белтък и морска сол – ползват се само белтъците от пресни и по възможност домашни яйца – 6 броя. Те се бъркат силно, за да се разбият добре. Преди да добавите морската сол счуквате на ситно чаена чаша от нея. Трябва да получи мехлем и при нужда може да се наложи да добавите още малко счукана морска сол. От мехлема се намазва върху марля или парче плат, което се налага върху коляното, в което се е насъбрала течността. Накрая увивате добре с бинт, който може да замените при нужда с кърпа. Добре е да престоите с компреса от пресни белтъци и счукана морска сол 24 часа, но ако нямате възможност го дръжте цяла нощ. За да достигнете до желания ефект е добре да го използвате 2 до 4 пъти.

4. Диви кестени, оцет и бял хляб – счукайте 4 броя диви кестени. Вземете средата от една филия бял хляб и я потопете в оцет. Извадете я и я изстискайте добре, а после прибавете към нея и счуканите конски кестени. Получава се еднородна кашичка, която се разстила върху парченце памучен плат и се налага върху коляното, което е насъбрало вода. Стои цяла нощ, а лечението трае 5 поредни вечери.

компрес за оток на коляното, течност в коляното

Сок от лимон и прясно мляко при вода в коляното

5. Прясно мляко и лимон – изцедете сока от 2 броя лимони. Възварете прясно мляко – 2 супени лъжици и добавете към него сока от лимоните. Прецедете и изварата която получихте наложете върху коляното. Важно е тя да бъде още гореща/топла. Прилага се 5 поредни дена и се прави сутрин и вечер.

6. Лимонтузу и спирт за горене – взимате бурканче от бебешка храна и го напълвате със спирт за горене. Сипвате в спирта пакетче лимонтузу и затваряте плътно бурканчето. Разклащате силно, докато се разтвори. Правите компрес, като намазвате коляното с илача. Добре е лечението да се прилага вечерно време. Спирате с лечебните компреси, когато отока спадне и болките в коляното изчезнат.

Вижте и ТОВА:

Шипове в коляното причиняват болка, ето как да я спрете

Източник на основната информация: healthline.com

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *