Рецепти за „изхвърляне“ на пясък и камъни в жлъчния мехур

Ако ви е нужно средство за изхвърляне и разбиване на пясък и камъни в жлъчния мехур използвайте рецептите, които са доказали своята ефективност не веднъж.

Какви са причините за образуването на камъни в жлъчния мехур

За образуването на камъчета и песъчинки в жлъчния мехур специалистите „набеждават“ най-вече неправилното хранене и нездравословния начин на живот. Преяждането, ежедневната консумация на тлъсто и пържено, липсата на движение, запека са главните предпоставки за „старта“ на болестта. Затлъстяването е другата причина за образуването. При хората с наднормено тегло концентрацията на жлъчните сокове е по-високичка и това спомага образуването им. Ежедневното подлагане на стрес и напрежението, до което води той е третата причина за болестта. Инфекцията на пикочните пътища също е предпоставка за образуването на малките камъни в жлъчния мехур. Причините за нея са проблеми с червата, въпалителни процеси на женските полови органи, апендицит, и други. Последната статистика показва, че жените над 35 години страдат 4 пъти по често от тази болест наречена холелитиаза. За жалост, като цяло от камъните в жлъчката засягат над 20% от населението.

Билкови рецепти за изхвърлянето на камъни в жлъчния мехур

Билкови рецепти за изхвърлянето на камъни в жлъчния мехур

Симптомите, които изпитват болните от камъни в жлъчния мехур

Най-вече се проявява тежест в дясното подребрие, като се усилва многократно след консумацията на тлъсти меса, газирани напитки, алкохол, пържени ястия или шоколад. Освен тежестта има вероятност от леко покачване на телесната температура, лош дъх в устата, урината потъмнява, а изпражненията избледняват.

Видове жлъчни камъни, които се наблюдават при холелитиаза

1. Холетеролови камъчета – те са с овална форма, а размерите им достигат до 5 сантиметра в диаметър. Цвета им може да бъде бял или бледожълт. Характерно за тях е че в повечето от случаите са единични. Наблюдават се при 10% от страдащите от тази болест.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Билирубинови камъчета – при 15% от страдащите от холелитиаза се намират тези камъни. Те са богати на калций и това ги прави по-твърди. Те са много на брой и имат остри ръбчета. Цвета им е от тъмно зелен до червеникав. Големината им може да достигне до 10 мм в диаметър.

3. Смесени – при 75% от заболелите се наблюдават смесени камъни. Те могат да бъдат единични и многобройни. Големината им е най-много до 1 сантиметър, но не е изключено да бъдат по-големи, но това е в редки случаи. Те са с твърда консистенция, а повърхността им е зърнеста. Външната им обвивка е с кафяво-червен цвят, а във вътрешността светлокафяв (при разрез).

Какво и кога се появяват жлъчните кризи

Жлъчните кризи обикновено започват след неправилно хранене, когато се прекали с пържените храни, тлъстите меса или газираните напитки. В много от случаите се проявяват с нетипична умора и напрежение. Характерно за тях е че „обожават“ нощта и се появяват след 12 часа. Страдащия се буди от силни боли в коремната област и гадене, след което следва повръщане. Получаващия кризата се облива в пот, втриса го и е доста неспокоен. Самата болка в дясното подребрие е с различна сила и продължителност. Болката може да стигне до плешката, дясното рамо и ключица. Тя може да премине към пикочните органите или сърдечната област. В много редки случаи, но все пак има опасност от загуба на съзнание. Самата криза има различна продължителност, като може да варира от 2 до 5 часа, а дори и повече в по-тежките случаи. Кризата може да бъде получена само веднъж или много пъти. Това зависи от състоянието на заболелия и лечението което е предприел.

Народно лечение при камъни в жлъчния мехур

1. Прополисово мляко – то се прави, като към 1,5 литра горещо мляко се прибавят 10 грама предварително наситнен прополис. Бърка се хубаво и се прецежда през марля. Пие се по 3 пъти на ден. На всеки прием се пие по 1/2 чаша. За да имате добри резултати лечението се прилага 30 поредни дни.

Луковици от бял крем за изхвърляне на камъни от жлъчен мехур

Луковици от бял крем за изхвърляне на камъни от жлъчен мехур

2. Лек с бял крем – използват се луковиците на растенето – 3 броя със средна големина. Те се заливат с вода – 500 милилитра. Слагат се котлона и варенето продължава, докато половината на водата изври. Прецежда се, като луковиците се притискат силно с марлята. После към тази отвара се прибавя прясно изцедения сок от един брой лимон и 250 грама домашен мед. Варенето продължава, но този път на водна баня. То трае само 10 минутки. От сиропа, който приготвихте ще пиете по 3 пъти за ден. Изпивайте по ракиена чашка преди ядене.

3. Мед, зехтин и лимонов сок – от меда се слага 300 грама, лимоновия сок и зехтина са по 150 милилитра. Всичко се бърка много хубаво и се съхранява в стъклен съд. Взима се преди трите основни хранения на деня само по супена лъжица.

4. Камшик – прави се отвара от стръковете на билковото растение. С 500 милилитра вряща вода отгоре се заливат внимателно 4 супени лъжици на билката. Изчаква е да изстине и чак тогава се прецежда внимателно с помощта на марля. Подслаждате с малко домашен мед. Изпивате количеството за 2 дена.

5. Мед, зехтин и бяла смола от мура – смолата от мура е 50 грама, а меда и зехтина, които се добавят към нея са по 500 грама. Всичко се вари за 30 минути на водна баня. Взима се преди основните за деня хранения по супена лъжица.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Рецепти за „изхвърляне“ на пясък и камъни в жлъчния мехур

  1. ДЕТЕНЦЕТО МИ ИМА КАМЪНИ В ЖЛЪЧКАТА КОЕ Е НАЙ ДОБРОТО ПОМОГНЕТЕ МИ 1!!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *