Илач за високо ниво на кръвна захар

Ще ви предложим лесна рецепта, която да си приготвите у дома, за да свалите високо ниво на кръвна захар.

Нормални стойности на кръвната захар

Високите нива на кръвната захар не винаги означават диабет. Тяхното покачване може да бъде предизвикано заради голямата доза стрес, която сте „приели“ или след хранене. За различните възрасти има и различни допустими нива на кръвна захар. Ето и ги и допустимите стойности, при всяка възрастова група.

“Фигурин
Илач за високо ниво на кръвна захар

Илач за високо ниво на кръвна захар

1. При бебета от 2 до 30 дена – 2.8 – 4,4 ммол/л.

2. Деца от 31 дена до – 14 години – 3,3 – 5,6 ммол/л.

3. Индивиди от 14 до -60 години – 4,1 – 5,9 ммло/л.

4. Хора над 90 години – 4,2 – 6,7 ммло/л.

Малко повече за кръвната захар

Нивото на кръвната захар е индивидуално и се поддържа в сравнително постоянни стойности, когато сме здрави. Промяната в стойностите зависи от много органи, като например функционирането на черния дроб, надбъбречните жлези, панкреаса, вегетативната и централната нервна система, щитовидната жлеза и обмяната на веществата. В повечето случаи, когато се покачат нивата на кръвната захар се говори за диабета.

Каква е тясната връзка между високите нива веществото инсулин и кръвна захар

Организма се сдобива с нужната му енергия, чрез захарта, която попада в него чрез консумацията на храни. Тя се натрупва в черния дроб, който се явява, като хранилище на веществото гликоген. Гликогенът достига до всяка клетка благодарение на кръвта. За да проникне в тях се намесва и веществото инсулин, който е белтъчно. Точно той се грижи за поемането и усвояването на захарта от всичките клетки. Когато стойностите са в допустимите граници всичко е наред и инсулина „изпълнява“ функцията си. Когато организма не произвежда достатъчно инсулин той не може да изпълни функцията си и нивата на кръвната захар се покачват. Това предразполага развитието на диабета.

Неблагоприятни симптоми, които подсказват за високите нива на кръвната захар

1. Често уриниране, жажда и сухота в устата – тези симптоми са на лице, защото тялото търси начин да изхвърли „ненужната“ захар. За това ще му помогне приема на течности. От там идва и честото ходене до тоалетната по малка нужда.

2. Слабост на цялото тяло и бързо измаряне при лек физически и психически труд – тези симптоми са на лице, защото захарта не може да достигне до клетките, а както казахме, тя е енергия.

3. Постоянен глад и сваляне на килограми – човешкото тяло има нужда от енергия и сили, а не ги получава. Той бързо изпраща сигнал за глад, за да си ги набави чрез храната. Извършва се консумация, но тялото не може да усвои захарта и се опитва да я изхвърли. Организма черпи енергия от вътрешните си мастни запаси и килограмите започват да намаляват.

4. Трудно зарастване на рани – високата кръвна захар в организма пречи той да се пребори бързо с раната.

5. Главоболие

6. Нарушено зрение

7. Обриви

8. Често боледуване – енергията на тялото не е достатъчна, защитните сили са отслабени и се разболяваме лесно и бързо

В зависимост от крайните стойности на кръвната захар се появят различни симптоми. Не е задължително всичките да са на лице. Поради краткотрайната им продължителност не им обръщаме много внимание. Те се изразяват за кратък период, защото самия организъм се „нагажда“ към покачилите се нива. Диабета се открива късно, защото пренебрегваме симптомите, чрез които организма ни подсказва за проблем.

Характерни заболявания, до които довеждат покачените нива на кръвната захар

1. Диабет – най-разпространеното

2. Остър и хроничен панкреатит

3. Кистозна фиброза

4. Панкреатичен тумор

5. Хронични чернодробни заболявания

6. Хронични бъбречни болежки

7. Инфаркт на миокарда

Домашен лек за сваляне на високи нива на кръвна захар

Вземете един корен от хрян с големина около 20 сантиметра и го измийте добре под течаща вода, но не го белете. Нарежете го на малки кубчета и го поставете в стъклен буркан. После обелете 9 скилидки чесън, които също ще нарежете на няколко парчета и ще добавите към хряна. Тези съставки заливате с 1 литър бира. Затворете буркана и приберете илача на хладно и тъмно място в дома, където да престои 10 дена. Извадете го, след този период и прецедете. През първите два дена се приема по 2 пъти преди хранене, по чаена лъжичка. После започвате да взимате по 3 пъти, отново преди да се нахраните, но по супена лъжица. Лечението трябва да продължи поне 30 дена, за да е ефикасно и трайно разбира се.

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “Илач за високо ниво на кръвна захар

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *