Имел – билката, която дарява със спасение

Имелът от край време е познат като билката на спасението

От имела се приготвя уникален лек, който понижава високото кръвно налягане и повишава ниското. Според думите на народния лечител Еньо Миланов, нито една друга билка или хапче няма подобна сила.

Максималната доза, ако се търси този ефект, е по 2-3 топчета от него на ден. Не бива тя да се надвишава, защото може да стане отровен.

Целувката под имел е вълшебна!

Имелът се използва и при редица други състояния. Препоръчва се като кръвоспиращо и запичащо средство, смята се, че намалява отичането на жените през летните горещини. Освен това, имелът оказва облекчаващ ефект по отношение на неразположенията, свързани с месечния цикъл, успокоява по време на предменструалния синдром и помага на жените по-лесно да преминат към климакса, като тушира типичните за този период проблеми.

Самата рецепта, която се препоръчва в това отношение, предвижда 1 с.л. имел – сурово нарязан – да се залее с 300 мл студена вода. Оставя се да изкисне през нощта и се изпива на следващия ден на 3 дози.

На особена популярност се радва билката и по време на коледните празници. Тогава, твърди Еньо Манев, тя се търси и подарява под формата на букет, който според старите вярвания действал любовно. Помага на двойки да възродят любовта помежду си.

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *