Йод убива гъбички по ноктите на краката

Можете да се преборите с упоритите гъбички по ноктите на краката само с помощта на една лесна рецепта включваща йод.

Гъбичките по ноктите на краката са заразно заболяване, което можете да „хванете“ неволно, ако сте били на нехигиенични обществени места или сте обули чехли на заразен познат. Заболяването е доста упорито и предизвиква напукване, цепене и лющене на кожата или ноктите, неприятен аромат и сърбят ужасно много.

“Демир
Убийте с йод упоритите гъбички по ноктите на краката

Убийте с йод упоритите гъбички по ноктите на краката

С гъбички по ноктите на краката можете да се заразите и през четирите годишни сезона. Пролетно и есенно време се носят затворени обувки, а това предизвиква изпотяване на краката. Тази среда е благоприятна за развитието им. През зимата пък носим ботуши, които са от изкуствена кожа и нямаме възможност да ги сменяме често. Лятото можете да лепнете гъбички по басейните и разхождайки се боси по плажа.

Рецептата за убиване на упоритите гъбички по ноктите на краката е доста лесна, не изисква много усилия и време, а ефекта от нея е гарантиран. Това, което трябва да направите е да измивате краката си с вода всяка сутрин и вечер. След това ги подсушавате с кърпа и капвате по една капка йод на всеки засегнат нокът.

През първите дни на лечението най-вероятно ще изпитате дискомфорт, който преминава бързо. Той се изразява в болка, която не е толкова силна и се търпи, защото отшумява след няколко минути. Цялото лечение продължава най-малко 10 дена (в зависимост от напредъка на заболяването). Завършете лечението, когато сте „избили“ всички гъбички по ноктите.

Можете да използвате и още една рецепта за убиване на гъбички по ноктите на краката, която също е доказала своята ефективност с течение на времето. Тя е следната: сипете в леген 300 милилитра оцет, към него прибавете същото количество топла вода и 4 супени лъжици сода за хляб. Правете бани на краката с продължителност 20 минути всяка вечер.

Добре е след баните да налагате компрес върху засегнатите зони със напоен памучен тампон във същата течност. Нека компреса бъде отстранен на сутринта. Лечение е с различна продължителност, докато не останат следи от гъбичките по краката.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Йод убива гъбички по ноктите на краката

  1. Йодът се намазва не само по нокътя,но и по кожата около нея.След което,се слага лак за нокти,и по кожата също.Така се действа ,докато изникне нов нокът.Проверено.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *