Ето с тези рецепти подпомагат защитната функция на кожата!

Ежедневният стрес, на който сме подложени, остслабват защитните функции на кожата

Кожата е авангардът на човешкото тяло. Тя е най-външната покривка на тялото и първата линия на „отбрана” за по-долу намиращите се органи от вредното въздействие на околната среда.

“Фигурин

Предпазете кожата си с тези рецепти

Освен защитна функция, тя има и „познавателна” функция, в нея са разположени редица рецептори за контакт със заобикалящият ни свят.

Ежедневният стрес, на който сме подложени, от външни фактори, които влияят на кожата в офиса, у дома или по време на годишния отпуск, нарушават и неизбежно отслабват защитните функции на кожата.

В резултат на това тя изсъхва, става груба, напукана, лющеща се и често сърби или пари. Проникващите през нарушената цялост дразнители и замърсители предизвикват кожни раздразнения, възпаления или алергии.

Билка.инфо ви предлага тези изпитани билки и билкови рецепти за правилна грижа за кожата, с чиято помощ се засилва и подпомага защитната функция на кожата.

С тонизиращо кожата действие са билките гръмотрън, горска ягода, чесън, червен кантарион, малина и хвойна, а с успокояващо, противосърбежно и болкоуспокояващо – маточина, лайка, мента, хмел и бял имел.

Начинн на приготвяне и употреба – 1 чаена лъжица от билката червен кантарион се запарват с 200 мл вода. С получената смес се правят компреси.

Начинн на приготвяне и употреба – една чаена лъжичка ситно нарязани листа от маточина се заливат със 100 мл вряла вода и се оставят да киснат за около 30 минути. С получената смес се правят компреси.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *