Кои са билките, които облекчават тежестта в краката?

Подутите крака не са особено приятно преживяване и на всеки може да се случи. И докато опитвате какви ли не илачи, се замислете, че може да си помогнете и с нещо естествено – билките. Билките подобряват кръвообращението и премахват проблема със задържането на вода, което е честа причина за появата на отоци. Предлагаме ви някои билки, които могат да облекчат подобни проблеми Те могат да се „прилагат“ под различни форми.

1. Магданоз

Зелената подправка е мощен диуретик. В неговия състав има такива вещества, като минерали, витамини и хлорофил – всички вещества, важни за здравословното хранене. Изключително полезен е факта, че растението позволява да се отглежда в домашни условия и освен това запазва свойствата си. Сложете го на място, до което достига свелтина. Той е идеално допълнение към салати и различни готвени ястия.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Глухарче

Глухарчето е много повече от досадна плевел, растяща навсякъде напролет. Е, освен, че е чудесно средство за забавление за децата, то може и ви помогне, когато чувствате тежест в краката си и като цяло са се подули, вследствие на задържане на вода. Естественото му действие на диуритик „премахва“ излишната вода от тялото. Растението може да се консумира като чай, тинктура или под формата на капсули.

3. Гинко билоба

Билката е неизменна част от китайската медицина. Тя подобрява кръвообращението, което, от своя страна, намалява задържането на вода в стъпалата и краката. При проблеми с кръвообращението винаги трябва да се консултираме в специалист в областта, преди начало на лечението с гинко билоба.

4. Мента

Тя облекчава уморените и подути крака. В тези случаи ваната с масло от мента ще повлияе положително на неразположението. Водата във ваната трябва да бъде толкова гореща, колкото може да се изтърпи. Краката се накисват за не повече от десет минути. След това се заливат с леденостудена вода за около 30 секунди – винаги студената вода трябва да бъде накрая. Ментата лекува отоците на краката, като заедно с това ги тонизира и освежава. Ако проблемът обаче не може да се облекчи, трябва да се потърси консултация със специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *