Кокосовото масло – една ароматна разкрасителна алтернатива за цялото тяло /рецепти/

Що се отнася до кулинарията, кокосовото масло е недолюбвано и някои открито го наричат вредно, но за кожата и косата то е просто незаменимо, в това няма спор. Всъщност, това което прави това олио добро за козметични нужди и грижа за кожата е химическата му формула. Малката му молекулна структура го прави лесно за усвояване от кожата, като и придава мекота и гладкост. Това го прави прекрасен лек за суха, груба и набръчкана кожа. Чистото нерафинирано масло е много богато на антиоксиданти, които проникват дълбоко под основната тъкан на кожата и я предпазват от свободните радикали, които нарушават нейната еластичност. Редовното използване предпазва кожата от появяването на неприятни петънца и сенки, появяващи се от възрастта или от прекомерното излагане на слънчева светлина. Затова това масло е известно като най-доброто натурално масло за кожата. Освен всичко друго е леснодостъпно и не много скъпо. Прекрасният аромат и усещането при използването на чисто масло от кокос е незаменимо.

Кокосово масло за масаж
Добре би било да намерите начин да си правите цялостен масаж с кокосово масло – това е пир за вашата кожа. Просто споделете с любимия човек или друг близък. След масажа може да влезете във ваната или под душа, но в никакъв случай не бива да търкате, за да не изтъркате защитния слой. Просто леко подсушете. Кожата ви може да остане леко мазна, но след като маслата попият, вашата кожа ще е по-мека от всякога. Масажът с кокосово масло се препоръчва за хората с много суха кожа, а през зимата – за вички хора с всякакъв тип кожа. Нямате време за продължителен и цялостен масаж с кокосово масло – просто капнете някоко капки масло във ваната преди да се потопите. Ефекта е сравним с този от масажа.

Кокосово масло можете да използвате и за подхранваш и овлажняващ лосион за след къпане. Маслата като маслиновото, маслото от жожоба и кокосовото, се задържат доста на повърхностния слой на кожата, като по този начин запазват влагата в нея. Затова и тези масла е препоръчително да се нанасят на влажна кожа. Хора, имащи кожни проблеми, които причиняват съхнене и люспене на кожата, могат да използват чисто кокосово масло след топла вана.

Демир бозан билки за бъбреци

Външното нанасяне на кокосово масло успокоява симптомите при поява на екзема. С него дори може да се помогне при гъбични инфекции – повече за заздравяване на наранената кожа, отколкото за отстраняване на причинителя.

Друг много важен фактор на кокосовото масло е факта, че то предпазва кожата и кожата от изгаряне на плажа. Преди да полегнете на хавлията се намажете с него, а след това може да добавите и алое вера. Но все пак имайте предвид, че фактора на маслата не е много висок – до 10 най-много.

За справяне с напукани петички, смесете кокосово масло и вазелин и втривайте в петите преди да си легнете. Резултата ще усетите още на сутринта, но не забравяйте да повторите и следващата вечер и така до пълното оздравяване. След лятното ходене по сандали и джапанки, това лечение е добро за всеки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *