Кокосът – истинска наслада за кожата

Нашата кожа е най-големият орган. По нейната реакция, тургур, външен вид и изобщо състояние, може да се определи какво е здравословното състояние на тялото, дори и за вътрешни болести, които не дават други индикации. Ето защо за кожата трябва да полагаме същите грижи, каквото и за сърцето, черния дроб и другите жизненоважни органи. Качеството на кожата се влияе от различните храни, които консумираме. Една от тях са кокосовите орехи. Освен много вкусен и освежаващ, този тропически плод изобилства от хранителни вещества, които действат като природни лекарсгва.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Кокосовата вода представлява прозрачната течност на младите зелени орехи. Тя е много полезна за организма. Производителите на кокосова вода я сравняват с популярните енергийни напитки заради рехидратиращия ефект и съдържанието на калий, който регулира кръвната захар. Кокосовата вода стимулира доброто храносмилане, засилва кръвообращението и обновяването на клетките. Всички тези качества действат на кожата овлажняващо, омекотяващо, хидратиращо и подмладяващо.

Друг продукт от кокосовите орехи – кокосовото масло – овлажнява силно и лекува повредената кожа. Освен това то съдържа защитни антиоксиданти, които неутрализират вредата от свободните радикали и предпазват от наранявания, бръчки и дори кожни заболявания.

Кокосовите орехи действат благотворна на кожата по 2 начина.

Вътрешно: Кокосовата вода хидратира кожата и стимулира кръвообращението, от което се увеличава появата на нови клетки.
Външно: Кокосовото масло овлажнява повърхността на кожата и предпазва лицето от свободните радикали. Козметичните продукти с кокос подобряват значително състоянието на кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *