Кокоши трън – „изкореняване“ с луковица или аспирин

Изкореняването на кокоши трън е доста трудно, той е много упорит, но с помота на рецептите от народната ни медицина ще се отървете от него веднъж завинаги

Кокоши трън

Епидермисът е горния слой на човешката кожа притежаващ важна защитна функция. Кератинът, който се образува върху повърхностния слой също притежава уникалната защитна функция. Той пази организма от „навлизането” на вредни вещества в него. Кератинът наподобява пърхот и своевременно се „лющи”. Макар, че организма ни се опитва да предпази тялото по-възможно най-добрия начин, оказващите влияние външни фактори спомагат за образуването на болезнения кокоши трън.

“Фигурин
Изкореняване на кокоши трън с луковица на кокоче или с помощта на аспирин

Изкореняване на кокоши трън с луковица на кокоче или с помощта на аспирин

Краката са подложени на непрекъснат натиск, те издържат тялото, а външните фактори, като носенето на неудобни обувки спомагат за образуването на кокоши трън. Ако например шев от обувка или попаднала песъчинка в нея ви „гложди” на едно и също място ежедневно е почти неизбежно да не се образува болезнен кокоши трън. Ежедневният натиск втиква частта от епидермиса навътре,а заедно с него и кератина се „вдълбава”. Така той няма как да се олющи навън и започва растежа си навътре. Мястото се втвърдява, пожълтява, става много болезнено, защото кокоши трън вече е на лице. Лечението му не е препоръчително, а е задължително, защото при ходене се изпитва силна болка, но ако не се третира той се набива още.

Три рецепти от народната медицина за лечение на кокоши трън с аспирин и една с луковица на кокиче

1. Аспирин и обелка на стар картоф – стрийте на прах само една таблетка аспирин. После вземете обелката на стария картоф и сипете стрития аспирин от вътрешната и страна. Наложете върху кокошия трън и прикрепете добре. Преспивате така и на следващата вечер повтаряте лестата процедура. Нужно е поне седмица да третирате кокошия трън, за да постигнете видими резултати. При нужда увеличете дните на лечението.

2. Аспирин и свинска мас – 4 таблетки от аспирина се стриват на прах. После направете мехлемче от него, като го смесите със супена лъжица свинска мас. Използвайте за намазване на кокошия трън всяка вечер. Прилагайте лечението до пълното изкореняване на кокошия трън.

3. Аспирин и червен домат – натопете краката си в топла вода поне за 15-тина минутки, за да се „размекне” кожата. После вземете една таблетка аспирин и я сложете върху кокошия трън. Отгоре сложете парче червен домат и превържете. Спете така и на следващите вечери повторете процедурата. Нужни са поне 14 дена за постигане на добри резултати.

4. Луковица на кокиче – срежете една луковичка от красивото цвете на две. Сложете я с разрязаната част върху кокошия трън и прикрепете. Спете с превръзката. Прилагайте лечението поне две седмици, като всеки път използвате ново парченце луковица от кокиче.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Кокоши трън – „изкореняване“ с луковица или аспирин

  1. Здравейте,аз го премахнах по друг начин.Поставих крака в топла вода да постои 10-15 мин.След това с игла леко разчоплих кошия трън и в него поставих няколко кристалчета калиев перманганат.Сложих лепенка отгоре и за две такива процедури го изгорих.Не знам дали е редно така,но така се отървах от кокоши трън на възглавничката на крака.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *