Кокоши трън – методи за премахването му

Кокоши трън – образувание, което е доста упорито и трудно за премахване, но чрез народните методи можете да го отстраните

Кокоши трън

Главната локализация на кокошия трън са пръстите на краката или ръцете. Той всъщност представлява кораво образувание, което наподобява мазол. Той може да расте и размножава. И за сметка на това навлиза дълбоко в кожата и отстраняването му е доста трудно. Самото образувание не е чувствително, но при натиск се изпитва болка.

“Фигурин
Домашни средства за премахване на кокоши трън

Домашни средства за премахване на кокоши трън

Домашни методи за премахване на кокоши трън

1. Смокиня – това е един от най-популярните методи за отстраняването му. Откъсва се малко клонче или листо от дървото. Бялото мляко, което изтича се използва за намазване на тръна. Оставяте бялото мляко да попие хубаво. Повтаряйте процедурата поне 3 пъти на ден.

2. Чесън – друг лесен и популярен метод за премахването му е с чесън. Взимате скилидка чесън, обелвате я и я разрязвате. Слагате срязаната част към кокошия трън и използвате лепенка за стабилното му прекрепване. Дръжте колкото се може по-дълго. Прилагайте докато постигнете положителни резултати.

3. Прясно месо – малко нетрадиционен, но даващ добри резултати. Накиснете малко парченце прясно месо в оцет, за около час. После сложете парченцето месо върху кокошия трън и бинтовайте. Свалете превръзката на сутринта, а на вечерта я приложете пак и така, докато кокошия трън изчезне.

4. Пчелен клей – от прополиса направете топченце с големината на образуванието. Сложете го върху него и го залепете с помощта на лепенка. Дръжте го 24 часа. Повтаряте, докато стигнете до желаните резултати.
Който и от методите да използвате няма да си навредите. Ще разберете, че кокошия трън е убит, след като той изсъхне и падне сам. Когато падне на неговото място най-вероятно ще се появи дупчица. Това не бива да ви притеснява, с времето тя ще се запълни и изчезне напълно.

Не бива да забравяте, че ако кокошия трън се е разпространил е нужно да запомните кой от тях е първия. Съсредоточавате се към него и го третирате. Обикновено след неговата „смърт” и другите изчезват.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Кокоши трън – методи за премахването му

  1. От 2007 имам кокоши трън на предната част от ходилото. С времето започна да расте и да не ми позволява да стъпвам правилно. Сега вече имам оток на глезепа, болки в прасеца в пълния му размер както и в цялото коляно. Ако някои може да ми даде съвет нека използва посочения адрес, ще съп признателен.

  2. ШИПОВЕ
    РЕЦЕПТАТА Е НА УЧИТЕЛЯ: Половинка от българска мая за хляб се се разтваря с топла вода и лъжица оцет. Омесва се с брашно, и се прави средно твърдо тесто. Разточва се и се поставя на болното място. Покрива се с вестник, найлон и се вързва с вълнен шал, като компрес. Преспива се с него. Прави се три нощи. В миналото с тази рецепта са лекували менингит, като са правили шапка от тесто на главата. Метода е уникален и много ефикасен. ИЗПИТАНО – [email protected]

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *