Колко опасни могат да бъдат билките?

Билковото лекарство е нещо прекрасно

Природата е създала някои чудотворни растения, които могат да поддържат здрави нашите тела, да успокоят душите ни и да направят очарователна нашата визия. Както и с всичко друго в този живот, нещо твърде добро може да бъде и твърде опасно.

Демир бозан билки за бъбреци
Колко опасни могат да бъдат билките?

Колко опасни могат да бъдат билките?

Винаги имайте едно на ум, че билките могат да бъдат опасни, а в някои случаи дори фатални. Всяка година хората, се ровят в света на природната медицина в търсене на алтернативи на традиционната медицина. За съжаление те скачат неподготвени в един свят, в който има прекалено много неизвестни. Още Гален е казал, че „няма отрова, има доза“. Ние много често не обръщаме внимание на тези мъдри думи.

Дълбокото уважение към природата е от изключителна важност. Всяко растение и билка има цел, тази цел не може да има нещо общо с лекарствени средства за защита. Затова използвайте с мярка лечебните растения и винаги изисквайте консултация от специалист преди да започнете да ги прилагате. Внимателно дозирайте и приготвяйте отварите според указанията, за да няма фатални последствия за вас и вашите близки. И не на последно място – не прекалявайте с употребата на билковите илачи. Вмъквайте почивки между сеансите, разнообразявате лечението с диета и прием на натурални сокове.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *