Комбинация от три билки за обезкосмяване

Знаете ли, че може да се доверите на природните богатства и съвсем успешно да използвате нейните ресурси и за разкрасителни цели – като например билки за обезкосмяване

Епилацията е проблем, който ни занимава още от дълбокото минало. Всички ние, сме съгласни да се подложим на какви ли не процедури, само и само тя да бъде възможно най-дълготрайна и безболезнена. А замисляли ли сте се, че всички тези дълги досадни процедури и хиляди тубички с кремове и козметика, може да се доверите на билки за обезкосмяване.

Билки за обезкосмяване - лесно и ефикасно решение за всеки

Билки за обезкосмяване – лесно и ефикасно решение за всеки

Кремовете и епилиращите продукти, които може да приготвите с множество различни билки за обезкосмяване, може да прилагате не само върху кожата на лицето си, а и на цялото тяло, без да се притеснявате от нежелани последици, които дори и скъпа и качествена козметика, не
може да ви гарантира.

Рецепта с билки за обезкосмяване 

Един много лесен пример за това как може да ползвате билки за обезкосмяване е рецептата със змийско мляко, полски хвощ и жълт кантарион. С тези билки лесно може да се сдобиете и от аптеката. Необходими са ви около стотина грама от всяка една. Залейте ги с около два литра предварително сгорещена вода и ги върнете отново на огъня. Оставете сместа да поври десет – петнадесет минутки. Изсипете в предварително приготвена вана с вода, в която трябва да покиснете около половин час, след което да изплакнете тялото си. Важно е при тази процедура е след това да не триете кожата си, а да го оставите да изсъхне. За да извлечете най-добрия ефект от тази процедура, повтаряйте я поне два пъти в седмицата, минимум в продължение на три месеца. Само след първите няколко бани с тази специална отвара, ще забележите как структурата на косъма ви се променя – косъмчетата изтъняват и растежа им се забавя.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Чай от джоджен 

Билки за обезкосмяване може да ползвате и под формата на чай или отвара. Една от доказано ефикасните рецепти налага използването на съставка, която неизменно присъства в повечето домове – а именно джодженът. Чаят приготвен с него се прилага по определена схема. Необходими са пет грама от прясна, не изсушена билка, които да залеете с 250 мл. сгорещена вода. Престояват около десет минути, а след това прецеждате. По този начин приготвяте чай пийте два пъти дневно. Пие се само през дните на овулация, когато хормоналната активност в тялото ви е най-висока.

Рецептите, които ви предложихме са лесни, доказано изпитани през годините и също толкова ефективни, но щадящи вашата кожа и здравето ви. Именно затова нищо не ви коства да опитате и да направите част от вашето ежедневие използването на билки за обезкосмяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *