Коприва – билка, която лекува почти всяко заболяване

Коприва е много лековито растение, което се открива богато из нашите географски ширини и се използва за лечение от векове.

Ако хората знаеха колко полезни свойства има тя, биха отглеждали само коприва. Ако започнем да я разглеждаме като цяло, всичко в това растение притежава лечебни свойства.

Чай от коприва е препоръчван при песъчинки в отделителната система. Използва се много ефикасно и за лечението на кожни раздразнения и екземи. Коприва се препоръчва при нуждата от средство, което да пречисти кръвта ни, като намалява количеството на вредната захар в нея. Чаят от това растение може да се ползва и като стимулант за ходене по голяма нужда и именно, заради това си свойство много често бива препоръчвано при провеждане на пролетна детоксикация на организма. Консумиран сутрин на гладно, както и още два пъти през деня, тази толкова проста по състав течност ще влее невероятни сили в организма ви.

Лечение с коприва

Лечение с коприва

При каквито и да е алергични реакции, пийте от нейният лековит чай всекидневно и само след шест месеца той ще разкрие чудодейните си свойства. Може да се пие през цялата година, всекидневно, като няма нищо сложно в приготвянето му – необходимо е само да запарите пресни или сушени листа от коприва.

Силата на растението е в борбата срещу заболявания, причинени от вируси, както и срещу различни инфекциозни заболявания. Копривата помага и за възстановяване на количеството на желязо в организма ни. Тя е особено полезна при малокръвие и анемия.

За да приготвите чай, имате нужда само от една чаена лъжичка сушени листенца от коприва, запарена в 1/2 литър вода. Оставяте да покисне за около 15 минутки и вашият чай е готов.

Ако решите да си направите тинктура в домашни условия, трябва да изровите пролетни коренчета на растението, да ги измиете хубаво и да ги нарежете на ситни парченца. Накисвате ги с някакъв вид плодова ракия, около 40% и оставяте така за две седмици, но не хладно място. Домашно приготвената тинктура от коприва е много полезна при косопад.

Коприва – билка, която лекува почти всяко заболяване
5 (100%) 4 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *