Косата расте по-бързо с билки

Премахнете досадния пърхот и подсилете растежа на косата си

Бяла бреза

Козметично действие имат листата за усилване растежа и очистване от пърхота. Подготовката на косата е както при процедурата с бял равнец – мазната коса се натрива с разбит яйчен белтък на пяна и се оставя да изсъхне, а сухата коса се намазва с олио или зехтин (за предпочитане) един час преди измиване.

Премахнете досадния пърхот и подсилете растежа на косата си с билки

След изсъхване люспите на яйцето се изчистват с оронване и косата се измива без миещо вещество. След това използвате сок от свежи листа или запарка – с 300 мл кипяща вода се заливат 20 – 30 грама нарязани сухи листа, киснат 2 часа и се прецеждат. Косата се измива с течността и се оставя да изсъхне. Или втриване на сок от свежи листа в кожата. Процедурите се правят веднъж дневно в продължение на 10 дни – започва се с едната, след почивка от 10 – 20 дни се продължава с другата, ако не е имало ефект.

Коприва

Тя е изпитано средство за растеж на косата и срещу пърхот. Приготвя се отвара: 100 г пресни листа или 50 г сушени корени се варят 10 минути в 400 мл вода. За подсилване се прибавят 3 – 4 изсушени листа от бръшлян или малко стръкче чемшир. След прецеждане на течността се изплаква измитата преди и изсушена коса или вечер се втрива с мокър тампон в корените и се оставя да изсъхне. Повтаря се 10 дни, без косата да се третира с измиващи средства (шампоани). Против пърхот се приготвя отвара от равни количества оцет и вода (по 400 – 500 мл) и 100 г свежи листа с варене 10 минути. След охлаждане се прецежда и с нея се изплаква косата.

Косата расте по-бързо с билки
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *