КРАЙ на КОСОПАДА с тази билкова рецепта!

С тази билкова рецепта ще спрете завинаги косопада

Отпадането на косми е напълно нормално явление, което се дължи на космения цикъл. За едно денонощие нормално могат да паднат около 100 косъма. При косопад обикновено отпадат много повече от 100 косъма дневно. Ако и при вас е така, то вие сте жертва на косопад!

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Не бъди жертва на косопада!

Първо място при причинителите на косопада при жените заема стресът. Косата започва безпощадно да окапва, при това не веднага, а 2 – 3 месеца след стресовия период, когато причината е вече забравена. Едно такова силно окапване на косата само по себе си е причина за стрес, и жената попада в омагьосан кръг от стрес и нови прояви на алопецията.

Косопадът при жените често е свързан и с хормонални нарушения от разнообразен произход: строгата диета, приемане на орални контрацептиви, бременност, кърмене, климактериум. Жената в днешно време е подложена не немалко количество хормонални бури, което неминуемо се отразява на състоянието на косата й.

Билка.инфо ви предлага една изпитана билкова рецепта, с чиято помощ ще спрете завинаги косопада.

Вземат се 100 г коприва, 30 г смрадлика, 30г корени от кукуряк и 50 г едра лайка, след което се нарязват на дребно и се разбъркват. От така получената смес 1 супена лъжица се залива с 400 мл гореща вода и се оставя да ври докато остане на половина. Прецежда се и с изстиналата отвара се мокри обилно косата – до пълното проникване до кожата на главата. В началото процедурата се прави 2 пъти на ден- сутрин и вечер, а след това само сутрин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *