КОСОПАД? Помогнете си с тези билкови илачи!

Билкови илачи против косопад както при жени, така и при МЪЖЕ

Всички знаем, че процедурите „къдрене“ и „изрусяване“ влияят много на косата и водят до нейното изтощение. Освен тези чисто и просто процедури от суетност има и други странични фактори, които „наказват“ именно косата. Това са лекарства, в периода след раждане на младите жени също се наблюдава този неблагоприятен ефект.

За косопадът има лек

Разбира се, не бива да забравяме и за диетите за отслабване, които също влияят на косопада, когато поеманата храна е твърде еднообразна или пък диетата е била драстична, с което предизвиква „притеснение“ в организма и той просто „избива“ в някаква посока.

Тогава на помощ идват старите бабини, но изпитани рецепти.

Тинктура от коприва или брезова вода за коса помагат за доброто кръвооросяване на кожата на главата. Но ако е налице особено силен косопад, подобни средства са безполезни. Тогава на помощ идват някои медикаменти – 17-алфаестрадиол, при положение, че косопадът се дължи на хормонални смущения по време на климактериума. Също така и аминексил, който омекотява втвърдения колаген в корените на косъма. Този медикамент дава много добри резултати както при жените, така и при мъжете.

“Демир

Специалистите съветват оплакващите се от косопад да се консултират колкото е възможно по-рано с дерматолог. Съвременната медицина разполага с лекарства, които са в състояние да спасят косите от опадане, стига лечението да започне навреме.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *