Коя е билката, която хем лекува, хем убива?

Бъдете много внимателни при употребата на тази билка

Билката кърпикожух може да бъде ефективна за лечение на улцерозен колит(хронични язви в дебелото черво, които се характеризират с агонизиращи коремни спазми ), както и гадене, придружено от колики (спазъм, който се характеризира като безпокойство в областта на корема) и подуване на корема. Тези тези симптоми обикновено идват заедно с ледено студено усещане в областта на стомаха.

Коя е билката, която хем лекува, хем убива?

Коя е билката, която хем лекува, хем убива?

Отделно от това е вероятно тялото на пациента да чувства студ, придружен с тежка свръхчувствителност към стимулации като мощни миризми, ярка светлина и физически контакт.

В древна Арабия, хората са използвали луковицата на билката кърпикожух, известна и с латинското си наименование Colchicum autumnale за лечение на подагра, както и други ставни болки. В допълнение, има не малко индикации, че хората в Европа, особено в Англия, са вярвали, че луковицата притежава много мощни лечебни свойства. Тъй като дозирането на активното вещество в корените на Colchicum autumnale е изключително трудно и изисква сериозни познания, луковицата се счита за много отровна. Всъщност, разликата между терапевтичната и фаталната доза на кърпикожухчето, е твърде малка.

Демир бозан билки за бъбреци

Лекарство с помощта на билката може да се приготви по следния начин. Прясно изкопана луковица на кърпикожухчето през пролетта се почиства, нарязва на тънки парченца и се потапя в алкохол. Подготовка на това лекарство изисква непрекъснато разреждане на нарязаните парчета на билката, докато се премахват всички следи от оригиналното растение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *