Кристалите смъкват напрежението

Още от древността ползите за човешкото здраве от различните кристали и минерали са били известни и са се прилагали. Според древните учения, които днес се откриват, кристалите подобряват състоянието на нервната, ендокринна, кръвоносната и дихателната системи, както и на стомашно-чревния тракт. Алтернативната терапия се използва и за освобождаване от стреса, дълбока релаксация, облекчаване на болката, поддържането на добър енергиен баланс.

“Демир

Редица направени проучвания /имайте предвид, че те не дават 100% сигурност/ кристалотерапията повишава плодовитостта и сексуалната активност, което води до множество други здравословни ползи. Чрез терапията се стимулира енергийната система на човек, за да започне процес на самолечение. Методът включва разполагането на кристали на определени места по тялото, където човек изпитва болка или дискомфорт. По този начин кристалите въздействат върху меридианите, акупунктурните точки, в чиято област е локализирано оплакването.

Смята се, че всеки кристал има своя вибрация, която резонира по определен начин с вибрациите на човешкото тяло. Но при наличие на здравословен проблем се наблюдават колебания в ритъма на тези вибрации, което води до дисбаланс на организма. Чрез терапията се спомага процеса на възстановяване на нормалните вибрации на тялото.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *