Как Кристияно Роналдо се излекува с билки

Лечебната сила на билките е в основата на възстановяването на Кристияно Ронладо

Нападателят  на Реал използвал специална смес от билки, които имат високи противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Те му помогнали възпалението в тъканите на бедрения мускул на левия крак – зоната на контузията на португалеца, да бъде намалено в кратки срокове. Той спял с билковия компрес, с помощта на който мускулът се регенерира много по-бързо.

“Фигурин

Кристиано Роналдо се доверява на билките при лечение

„Специалната помада” е съставена от 6 билки, всички те с противовъзпалителни свойства. Глухарче, хвощ, арника, розмарин, куркума и регалис са съставките на тази магична билкова рецепта. Процесът на приготвяне на вълшебния крем изисква смилане, варене на бавен огън и бъркане, докато се формира хомогенна смес. Въпросната помада се налага върху контузеното място и няма странични ефекти.

Полския хвощ и арниката са главните действащи „лица” в тази чудодейна смес. Те доказано действат благоприятно като повишават нормалния тонус, еластичността и пропускливоста на венозните съдове. Също така имат ясно изразено кръвоспиращо и противовъзпалително действие и засилват защитните сили на организма.

Наред с всичко арниката е била любимата билка на Гьоте. Той е пил чай от нея, за да поддържа във форма ума си в напреднала възраст. Тя може да се използва под формата на чай, да се налага върху травмирани участъци.

Компреси с арника:

Начин на приготвяне – 30 капки настойка от арника се слагат в 100 г вода и се правят компреси.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *