Кръвната захар се понижава с тази билка

Ето коя билка може да ви помогне при проблеми с кръвната захар!

Билката зимзелен, позната още като самодивско цвете, има доказан ефект по отношение на нормализирането на кръвната захар.

Демир бозан билки за бъбреци

Въпросната билка, която се препоръчва горещо от всички билкари на хора с подобни проблеми, се отглежда на територията на цялата страна като градинско цвете, а като диворастящо може да бъде открита из храсталаците.

Кръвната захар се понижава с тази билка!

За нормализиране на кръвната захар, а и с лечебна цел като цяло, се събират листата на зимзелен в периода на цъфтеж. Това е важно, за да е максимална в тях концентрацията на полезни вещества, сред които танини, алкалоиди и флавоноиди.

Основното действие на зимзелен е хипотензивно – билката понижава кръвната захар и кръвното налягане, като този си ефект дължи на свойството да разширява кръвоносните съдове.

Едновременно с това, има и изразено успокояващо действие, както и лек пикочогонен ефект.

Според някои лечители, зимзелен може да се използва и като кръвосъсирващо средство.

На особено приложение билката се радва при лечение на проблемите, произтичащи от високото кръвно налягане, сред които и мозъчно-съдова склероза.

Самият лек от зимезелен се приготвя, като 1 с.л. билка се запарва с 300 мк вряла вода. След час се прецежда и от нея се пие по 1 кафена чашка преди хранене.

бутон за споделяне

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Кръвната захар се понижава с тази билка

  1. Къде се продава тази билка /Зимезелен/ бере ли се в България и къде?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *