Кръвоспиращи билки за вътрешно и външно приложение

Сега ще ви разкажем кои са някои от най-известните кръвоспиращи билки и къде се налага употребата им.

С какво могат да ни бъдат полезни в ежедневието и защо всеки един дом се нуждае да има поне една от тези полезни растения.

Интересно за кръвоспиращите билки е, че могат да бъдат използвани съвсем еднакво ефикасно и за външно и за вътрешно приложение. Лечебните им свойства се прилагат при дълбоки порезни и друг вид кървящи рани, при тежко и обилно менструално кървене, при кръвотечение от носа, кървене на венците и други. Важно е да знаете кои са тези билки и как се прилагат.

Кръвоспиращи билки - коприва, смрадлика, хвощ и канела

Кръвоспиращи билки – коприва, смрадлика, хвощ и канела

Една такава билка е канелата. По-известна като подправка, тя притежава невероятно силни кръвоспиращи и кръвосъсирващи свойства. Трябва ви само една супена лъжичка от нея, разтворена в чашка вода. Тази рецепта се прилага при силно менструално кървене, за не по-дълъг период от три дни, за да не се увреди стомашната лигавица. За външно приложение, директно върху кожата, ви трябва по гъста кашичка, приготвена от канела и вода, която трябва да преседи върху разранения участък само до спиране на кръвотечението. След това се изплаква.

“Фигурин

Копривата е билка, подходяща, както и за вътрешно прилагане при менструални кръвоизливи така и за външни превръзки при кожни разранявания. Като чай или хранителна добавка, кръвоспиращия ефект на копривата е доказан през годините.

Хвоща попада също сред лечебните кръвоспиращи билки с доказан ефект. При обилно и трудноспиращо кървене от носа, направете запарка с три чаени лъжички от билката и една чаена чашка вода. След двадесет минутки запарката се прецежда и охлажда, напоявате памученко тампонче с течността и поставяте по едно в двете ноздри – не само в проблемната.

При кървене от венците ви предлагаме да опитате силата на смрадликата – две супени лъжички от нея се сваряват в половин литър вода за двадесетина минутки. След прецеждане, жабурете по две минутки три пъти дневно.

Изпробвайте действието на кръвоспиращите билки, които ви предложихме – те са напълно безвредни и без странични ефекти за организма ви.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Кръвоспиращи билки за вътрешно и външно приложение

  1. За маточни контракции (маточни кръвотечения) – овчарска торбичка, водно пипериче, богородиче. Да не се пият от бременни.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *