Куркума – уникалното лекарство

Куркума – днес я наричаме „царицата на подправките” и това не е случайно, тя вече е изпитан лек за страшно много болести

Куркума

Една наскоро нашумяла подправка у нас, която бързо набира популярност. Само за няколко години вкусът и стана любим на много хора, но за известността и идва и от нейните уникални лечебни свойства. Куркумата е подправка съдържаща витамините К, Е, и С, фибри, магнезий, мед, цинк, желязо и други. Има успокоителни, отхрачващи, противовъзпалителни и противоракови свойства. Тя се използва в народната медицина, като лек за страшно много болести. Днес ние ще ви представим една много малка част от рецептите за лечение с нея, които обаче са много ефикасни.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Куркума - едно уникално лекараство за всеки

Куркума – едно уникално лекараство за всеки

Лечение с уникалната подправка куркума

1. Заздравяване на рани – сипете в малка купичка куркума на прах – 2 супени лъжици. Към нея добавете 2-3 супени лъжици вода. Трябва да се получи гъста еднородна кашичка, която ще ползвате, като крем за раните. С нея намазвате по 2 пъти за 24 часа. Мажете с пастата най-малко 3 дена, за да постигнете задоволителни резултати.

2. Налепи по езика – тук ще трябва да смесите куркума на прах – ½ чаена лъжичка с лимонов сок – супена лъжица. Отново бъркате до получаване на кашичка. с нея се натърква езика за около 3-4 минутки. После устната кухина се плакне с питейна вода.

3. Стимулиране на жлъчката – сложете да заври 500 милилитра вода на котлона. После с нея заливате само чаена лъжичка куркума на прах ситно нарязани листа от мента – супена лъжица. Слагате капак на съда, за да запарите. Запарването е 3 часа и следва прецеждането на илача. Разделяте запарката на равни части – 3 на брой. Изпиват се сутринта, на обед и вечер. Приемайте всяка част поне 10 минутки преди ядене.

Кой не бива да използва куркумата за лечение

Лечението с куркума не се препоръчва на бременни жени и кърмещи майки. Доказано, е че царицата на подправките действа стимулиращо на жизненоважните функции на матката, а това от своя страна е противопоказно за бременните жени. Също така приемът не се препоръчва на хора, които пият лекарства за разреждане на кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *